uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
andrzej jesli po paru dniach nie zauwazysz poprawy to tnij topy... ale nie tnij całych tylko pozostawiaj kawałeczek na kazdej gałęzi, zobaczysz ze bedzie później w huj odrostów z tego i kazda roślina bedzie wyglądała jak piłka do kosza :D
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: polak »
LDV tzw. reveg, za niedlugi czas wlasnie zaczynam reveg na mojej panience wiec bede mogl zrobic jakas fotorelacje :D
Uwaga! Użytkownik polak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
andrzej
  • / / 0
hmm
Nieprzeczytany post autor: andrzej »
ok.niech posiedza w wegu dwa tygi a potem zetne topy do polowy.jak beda szly odgalezienia to pewnie pujda z listkami ktorych tak mi brakuje prawda??

krzakom za goraco niejest bo to niejet box.

przyjely sie klony (8 krzakow od kumpla "czegos") tez juz sa pod 3x250 i wzucilm do tego samego pomieszczenia c99 za dwa tygi pujdzie wszytko hurtem we flo:)
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
A powiedz andrzej na jaką powierzchnie masz te lampy bo nie powiedziałeś....
andrzej
  • / / 0
a co ma piernik do wiatraka?
  • 1736 / 18 / 0
a co ma piernik do wiatraka?
:-D masz u mnie plusa hehehehe :-D

:cool:

Myśle że andrzej wie co robi bo jest małoprawdopodobne zeby robił taka uprawe nic o tym nie wiedząc...
Dlatego growroom ma przygotowany pewnie dobrze...

Andrzej myśle że możesz uciąc ze 2/3 topa spokojnie...

PS: Jak nie robi ci to problemu to weź mi podeślij fotki chodziażby na priva :cool:
A fotki mozesz zostawic na jakims serwerze tylko nie polskim (bo wiadomo) i je usunac po paru dniach...
Albo wrzucic na icmag.com
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
No jak to co ma piernik do wiatraka??? Chyba stosunek powierzchni uprawy do mocy lamp to dośc istotna sprawa.....
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: iwanow69 »
bezapelacyjnie
  • 1736 / 18 / 0
No jak to co ma piernik do wiatraka??? Chyba stosunek powierzchni uprawy do mocy lamp to dośc istotna sprawa.....
a czy andrzje pisze ze ma za malo swiatla/ za goraco...

Jakby niewiedzial jaka powiezchnie zrobic to by sie zapytal jesli sie nie pyta to pewnie wie...

Zreszta hooj z tym to jest andrzeja problem...
andrzej
  • / / 0
zapytanie
coz....pominmy niektore posty na tym forum..

topiki zareagowaly na zmiane naswietlania odbily w zdluz i w szez:)niezalwazam narazie niestety nowych lisci:( ale jeszce maja czas zeby mnie zadowolic ich widokiem dalem im dwa tygi.

co bardziej niepokojace zalwazylem ze liscie wystajace z topikow od dolu zulkna i opadaja.(wyglada to tak jak by roslina z dolnych parti topu cofala soki) czy to naturalne?jednoczesnie rosna one caly czas do gory bo dzisiaj zalwazylem swiezy kolor na samych szczytach...najwiekszy ma ok 5 cm wys. i 2-3 srednicy
z ciekawosci z najgorzej wygladajacej roslinki sciolem 1/3 dlugosci topika tak jak mi polecil daVinci i czekamna efekty czy sie zazieleni jesli tak zetne reszte

(a tak na marginesie nabilem dwa razy w lufecje swiezo sciete szczyty topow i nastukalem sie jak maly prosiaczek:)) a fifka zasmarowala sie odrazu na brunatny kolorek ktory zapewnil mi rano b.mily pocztek dnia:)) mam nadzieje ze uda mi sie obudzic te ak47 zeby puscily listki...

wczoraj dostalem pestki outdoor'owe z holandi (chociaz firma sie niepochwale bo poprostu niewiem)
4 rodzaje: f1, purpurowa ksiezniczka, purpurowa strzala,i jakas krzyzowke niepamietam dokladnie nazwy wiec niezacytuje ale w nazwie ma sative niewazne zreszta. wrzucilem je w inkubator wybily prawie wszystkie.
mam zapytanie czy jest sens to trzymac pod lampami? nie mam miejsca na wysadzanie na zewnatrz..chociaz wiem outdoor to outdoor i niejest przewidziany pod lampy bo wtym celu stworzono genetycznie indoory ale szkoda mi wywalic je gdzies byle gdzie w nadzieje "ze moze sie uda"..powinienem obawiac sie wysokosci bo te krztuny moga osiagnac nawet 3 metry ale mysle ze jakos bym sobie z tym poradzil.czy ktos probowal takich sztuczek z outdoorami w indoor??
piszcie co uwarzacie.
dzieki za opinie i pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.