Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 769 / 18 / 0
Pytam czysto teoretycznie. Czy osoby, które palą są narażone w realnym stopniu na przypał NIEBEZPOŚREDNI? Np. chodzi o sytuację, gdy osoba x jest palaczem i raz na powiedzmy miesiąc zdarzy jej się zadzwonić kilka razy w miesiącu do typka po stuff. I sie umawia. Potem ten typek co handluje wpada. Policja może się wówczas zainteresować połączeniami w telefonie od osób, które kupowały i tymi osobami? Dodam, że mówimy o palaczu który powiedzmy, że nigdy nie miał problemów z prawem i ma nieposzlakowaną opinię. Czy jest to jakieś ryzyko, czy może to tylko diler ryzykuje? (nie mówię tu o przypadkach złapania z materiałem etc). Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 825 / 14 / 0
Proste że każdy w tym interesie ryzykuje, to że ktoś był niekarany nieoznacza że być nie musi.
  • 883 / 10 / 0
Nie no. Jak zwiną dila to jesteś w ciemnej dupie. Właścicielom wszystkich numerów z połączeń i książki robią wjazd na chatę jeśli jest jak ustalić adres właściciela. Jeśli nie to namierzają twój telefon i robią ci trzepanie na mieście.
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2012 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 2814 / 14 / 0
Elwis pisze:
Jeśli nie to namierzają twój telefon i robią ci trzepanie na mieście.
Jasne... I może jeszcze satelitą obserwują ten telefon?
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Czy może napisałem w tamtym poście coś zgodnego z prawdą? oO
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2012 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 2814 / 14 / 0
Policja może się wówczas zainteresować połączeniami w telefonie od osób, które kupowały i tymi osobami?
Jest niska szansa na taką kontrolę. Gdzieś może przy okazji wypłynąć jak Policjant będzie pamiętać lub coś skojarzy, a na skojarzenie numeru są niskie szanse.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 7 / 0
Polaczeniami policja raczej nie bedzie sie interesowac.
Gorzej jak gosc bedzie mial w telefonie jakigos sms-a od Ciebie sugerujacego, ze mogles u niego kupowac. Wtedy ustalanie do kogo nalezy numer i wjazd na chate. Ale to chyba oczywiste..
  • 488 / 7 / 0
Zwinęli kilku dili do których wydzwaniałem i nigdy z tego powodu nie miałem żadnych problemów.
  • 769 / 18 / 0
Dziękuję za odpowiedzi! Od razu sprostuje nieścisłość w moim poście - chodziło mi, że pare razy w danym miesiącu raz na jakieś kilka miesięcy (na szczęście nikt się nawet nie przyczepił).

No to jestem trochę spokojniejszy. SMS-y to wiadomo, głupota. Takich rzeczy się nie robi :-))

Co do połączeń - wydaje mi się, że i tak lepiej dmuchać na zimne i pomyśleć o zakupie numeru na kartę, którego będzie się używało tylko w wiadomym celu.

Bo trawa to jednak jest narkotyk od którego można umrzeć nawet na AIDS i policja ma prawo namierzać również i konsumentów :finger:
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 801 / 8 / 0
trzeba szyfrować swoją elektronikę :)
Nie bierz RC. Spróbuj konopi! Prof. neurofarmakolog Jerzy Vetulani rekomenduje profilaktycznie na osteoporozę.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.

Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.