Fenyloetyloaminy z przyłączonym farmakoforem N-benzylowym.
Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 211 / 1 / 0
Dziwna sprawa. Wczoraj wieczorem wrzucone 1,5 mg (2x750ug) - temat wielokrotnie testowany w takich dawkach. Cel typowo rekreacyjny - spodziewałem się (jak zazwyczaj przy tej dawce) delikatnej psychodelii, podkręcenia nastroju, niewielkich zmian wizualnych, lepszego odbioru muzyki i niewielkiej stymulacji.
Już podczas ładowania wiedziałem, że będzie mocniej niż zwykle. Dosyć nieprzyjemny bodyload - mdłości, dreszcze były odczuwalne za mocno jak na tą dawkę. Zamiast stymulacji poczułem się całkowicie wyzuty z sił, położyłem się do łóżka, włączając poprzednio muzykę na słuchawki. Muza brzmiała jakoś "płasko" i zupełnie mnie nie przekonywała, mimo kilkukrotnych zmian repertuaru. Pojawiły się delikatne OEVy. Z kolei przy zamkniętych oczach wszystko zdominowały "mięsne" wizje. Zniekształcone, otyłe, okaleczone ciała ludzkie. Mało przyjemna sprawa. Dodatkowo psychodela była mocniejsza niż się spodziewałem biorąc pod uwagę dawkę.
Po pewnym czasie ( 2,5 - 3 godz) stymulacja zaczęła być bardziej odczuwalna, a psychodela i efekty wizualne zaczęły słabnąć. Dosłownie co pół godziny musiałem zapierdalać do kibla wylać się. Zasnąłem jakieś 6 godzin po zaaplikowaniu substancji.
Mam pytanie, czy na zwiększone oddziaływanie 25D-NBOMe, mogło mieć wpływ przyjmowanie 12 godzin wcześniej przedtreningowego suplementu Noxipro, zawierającego m.in. 1,3 Dimethylamylamine?
  • 2362 / 28 / 0
Ja tutaj nie widzę wpływu suplemetu
BS
  • 1392 / 10 / 0
Szybkie pytanie. Mam niewiele czasu do wyjścia. Czy przyjęty rano zastrzyk z deksametazonu (działający w pełni około 72h) nie zrobi czegoś złego po zażyciu 25D? Deksametazon to hormon blokujący histaminę. Dostałem, bo wystąpiła u mnie reakcja uczuleniowa w postaci obrzęku. Z jego efektów odczuwam zwiększone ciśnienie i ogólnie trochę brak sił. Co myślicie?
  • 2362 / 28 / 0
25D-NBOMe również podnosi ciśnienie. IMO patrząc na opis działania i udokumentowane interakcje raczej nic się nie stanie, ale jestem zdania że lepiej nie ćpać nieprzebadanych substancji biorąc jednocześnie leki.
25D-NBOMe czasem działa moczopędnie, może Ci poziom potasu spaść. Jednym z efektów ubocznych może być zapalenie naczyń, tak samo jak przy psychodelikach - przygotuj się więc na potencjalne zapalenie żył
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2011 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 1392 / 10 / 0
A jakby suplementować na bieżąco potasem w tabletkach? Akurat mam. Jedna tabletka na start, druga w trakcie, trzecia po tripie. Zmniejszę ryzyko?
  • 2362 / 28 / 0
Jedna w zupełności powinna wystarczyć, z resztą nie wydaje mi się aby potas spadł do jakiegoś patologicznego poziomu
BS
  • 1876 / 23 / 0
dsn używam betametazonu wcześniej budezonidu a psychodeliki biorę dość często i żadnych negatywnych reakcji nie zauważyłem więc raczej nie powinno się nic stać :)
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2011 przez opak, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1392 / 10 / 0
Dzięki wielkie, chłopaki! Życzcie miłych wrażeń. :*)
  • 266 / / 0
Hmmm ja takie mięsne wizje miałem po 2C-P ktory mial naprawde extreme bl.moze to cecha fen?
Mialem lekkie uczucie ze lezac na łóżku ktoś sie zbliza, zacząłem sobie go wyobrażać jako zakrwawionego faceta na wózku inwalidzkim ze skórzaną maską na twarzy cholernie dobry pomysl na postać do nowej legendy. To bylo 6mg 2C-P, w sumie bl był okropny, zeby nie offtopować powiem ze 1,25 z polowy kartona 2.5 dalo przyjemną lekką psychodele i zero bl.
ZA MOICH CZASÓW BYŁO LEPIEJ!!!!11!1!!!111oneoneone
  • 1392 / 10 / 0
Dziwna sprawa mi się przytrafiła z 25D. Bolały kogoś może stawy w trakcie tripu? Dawka 1.25 na dziąsło, po 1,5h zaczęły boleć kolana, stawy skokowe, w ogóle chyba wszystko od pasa w dół. Przeczytałem cały wątek i z tego, co pamiętam, to się z tym nie spotkałem. Trochę uciążliwa przypadłość, bo jakkolwiek bym nóg nie ułożył i tak mi było źle.

Interakcji z deksametazonem nie było żadnej, przynajmniej nie odczułem, więc wszystko ok.

25D, jak i 25C poprzednim razem, zmiksowałem po jakichś 2 godzinach od przyjęcia z mj. Podbiła działanie wyraźnie, owszem, jednak wydaje mi się, że nie była to tak silna synergia, jak w przypadku 25C. Działanie 25C + mj było bardziej wyraźne, głębsze. 25D ciężko mi opisać, brak jakby charakterystycznych elementów, substancja taka bezpłciowa. Plusem na pewno był wzrost kreatywności i brak jakiejkolwiek zmuły czy wyalienowania. Całkiem możliwe też, że tym razem negatywnie na fazę wpłynął alkohol. Planowałem pić dopiero, jak NBOMe będzie schodzić, no ale wyszło, jak wyszło. Mój błąd. Jeśli miałbym następnym razem do wyboru 25C i 25D, sam nie wiem, którą bym wybrał. Prawdopodobnie skłoniłbym się ku tej drugiej, tylko zwiększając dawkę. Porównawczo, 400mg 25C zadziałało mocniej, niż 1250mg 25D. Oceniając jeszcze przed paleniem, oczywiście.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.