Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1196 / 10 / 0
Redukuj jak najwcześniej, najlepiej teraz, po co do skręta mocniejszego doprowadzać. A jak się chcesz odtruć. Na ostatni dzień weź standardową dawkę, kiedy przestanie działać ciut mniejszą (powiedzmy o 1/4) i tak do wyzerowania. Skręt będzie, może nie silny, ale na pewno długi i dokuczliwy.
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2011 przez Ugh, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 69 / / 0
Ugh pisze:
Redukuj jak najwcześniej,kiedy przestanie działać ciut mniejszą (powiedzmy o 1/4) i tak do wyzerowania..
Dzięki, ale ja od początku jestem na 1/4 plastra czyli 2,5cm,plaster 40mg.
  • 1196 / 10 / 0
No to za 3 dni zjedz 1/4 tej 1/4 częsci. Czyli 1/16 części plastra który zażywasz teraz.

Możesz redukować o połowę, ale nie co 3 dni, a co 6, tzn dwie porcje normalne, potem zniejszamy dawkę o połowę, znowu 6 dni na tej zredukowanej i dalej redukujemy. Skręt będzie zapewne ciut słabszy.

Jednak najlepiej, wypierdol te bupre do kibla i wytrzymaj coldturkey.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 442 / 6 / 0
Naprawdę polecasz cold turkey? :D

Podjąłem dezycję, że będę się zerować przez najbliższe pół roku. Da się tak? Komuś się udało/zna kogoś komu się udało?
  • 15 / / 0
Ja się już "zeruję", prawie rok i jestem na dawkach 2mg / na dobę (czasem sobie zaszaleję i zjem z 5 to na 2 dni wtedy sobie zarzucam).
Czy się uda? nie mam pojęcią, do tego dochodzi benzo, trawa, ostatnio etchat troszkę i inne rc... ;/
Uwaga! Użytkownik fuckallyall jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
titi pisze:
Naprawdę polecasz cold turkey? :D

Podjąłem dezycję, że będę się zerować przez najbliższe pół roku. Da się tak? Komuś się udało/zna kogoś komu się udało?
Jak ich dilerowi od bupry skończą sie plastry to wsztkim sie uda ;)

fuckallyall
nie wiem jakie ty rc kupowałes ale jeśli docpywasz stymulanty to trudniej będzie sie rozstać z buprą bo pewnie bupra dobrze likwiduje wszelkie zwały po nich
  • 282 / / 0
ile godzin max powinienem trzymac plaster w japie by wszystko wydobyc z plastra?

ps na pierwszy raz zjadlem 5 cm trasteca 70 ug 40mg
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2011 przez chrup, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 282 / / 0
buprenorfina jest bardzo dobra na odstawke opio, ale co do euforii to kodeina jest o wiele wiele lepsza :-D
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 221 / 4 / 0
chrup pisze:
buprenorfina jest bardzo dobra na odstawke opio,
zgadzam się w 100% tylko spróbuj odstawić buprę po kilku miesiącach - przejebane
  • 6 / / 0
Wg. pewnego schematu powinno sie dozowac dawke buprenorfiny wzgledem kodeiny.
Ja zazywalem 900mg i z wylicszyne wychodzi ze powinienem zazywac ok 3mg.
Trzeba przeliczyc sobie dawakę tak:

0,075 x10=0,75*3 = 2,25mg (zazywalem 900mg kodeiny, i rzeczywiście kroję 10mg plastra na 4 częsci i spokojnie wystarcza na 24h bez "zalążków" skręta.

Tak wynika przynajmniej z tego obrazka, o ile dobrze rozumuję:

http://ifotos.pl/zobacz/opioidcom_rpqhwrx.jpg/
Uwaga! Użytkownik Indyczka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.