Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Innych grzybów w lasach czy na łąkach, czy to jadalnych czy nie albo nie było w ogóle, albo kilka sztuk na cały las/łąke
Breslau jest niemieckie!
Kilka wypraw, zero grzybów. Marnie również z grzybami leśnymi.
kaczyk717 pisze:W tym sezonie który jest moim pierwszym w którym zbierałem halupy udało mi się uzbierać ponad 1800 gribów :) na ile wypadów nie pamiętam , 2 razy byłem w beskidach gdzie nazbierałem po 400-500 grzybów w 2-3h , reszta na śląsku w ok .Tychów najwięcej 300 w 30min , potem po ok 100 , 50 ,70 . Teraz juz nie byłem 2 tyg , ale myśle ze pojedyncze sztukensy jeszcze mogą być
zbiory ok 3.000 tys juz ususzone i popakowane moga tak lezec do wakacji zeby sie nie utlenila psylocybina i psylocyna ?
dsn pisze:2 razy w tym sezonie takie zebrałem, tylko nie były aż tak wysoko zrośnięte. :cheesy:ssgrzybss pisze:Na północ od Rzeszowa około 400 sztuk w odstępach kilkudniowych, jakieś 4 wyprawy... tu ciekawe zdjęcie
http://imageshack.us/photo/my-images/9/20111120496.jpg/
czy widział ktoś coś takiego wcześniej ? Pytam z ciekawości dociekliwca :) Pozdrawiam wszystkich Halucynofanów
P.S.
No, idzie nieźle, ale chwalić się wszyscy!
Dzięki za odpowiedź... CHCĘ :) wiedzieć jak najwięcej, choć i tak wszystkiego na ICH temat wiedzieć się nie da :)
Pozdrawiam
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.