Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Najpierw brałem Sevredol przez 2 tygodnie w dawce 40-60 mg. Nie odczułem jego odstawienia ponieważ po tym czasie kontynuowałem leczenie Tramalem. Po dwóch miesiącach na Tramalu i jego odstawieniu.. no cóż.. nic gorszego mnie w życiu nie spotkało, szybko schodziłem z dawek w kilka dni odstawiając całkowicie. Wspomagałem się pregabaliną oraz diazepamem, lecz nawet to nie uchroniło mnie przed zjazdem. Pierwsze 2-3 dni bez Tramalu były w porządku, jak się cieszyłem z tego bo myślałem że zjazd mnie już nie dopadnie, że jest już po wszystkim. Bzdura. Dopadło mnie 4 dnia, zaczynając od pocenia się jak świnia, straszny ból brzucha, biegunka, uderzenia gorąca i zimna na zmianę, kolejne dni to lodowate i ostre poty i strach bo myślałem że umieram. Piłem 3 l wody codziennie a prawie nie sikałem, wszystko parowało z moich pleców na materac który w końcu musiałem wyrzucić, spałem na ręcznikach, trzęsłem się z zimna jakby było -40 C a byłem cały zalany potem i to było najgorsze uczucie którego nie zapomnę. Do tego prysznic który sprawiał ogromny ból, woda spadała na mnie jakby to były ostre noże które przeszywały ciało, dreszcze i prąd który miałem wrażenie że mnie kopie bez przerwy.
Powinienem napomnieć dlaczego właściwie wziąłem ten sevredol czy tramal. Dlatego, ponieważ wcześniej byłem 14 miesięcy w ciągu na amfie. Chciałem ją odstawić i sevredol, tramal pomogły mi w tym to muszę przyznać, złagodziły skręta idealnie. Lecz niestety zamiast pobrać opio przez max tydzień spodobało mi się jego działanie i popłynąłem na 2 miesiące. Zdobyłem kolejne doświadczenie, bardzo bolesne ale myślę że było mi to potrzebne. Teraz już wiem co mnie może spotkać jak zlekceważę opioidy i zacznę się nimi bawić. Nawet jak dotykają mnie czasami straszne bóle kręgosłupa albo nerek to zanim wezmę tramal długo się zastanawiam czy jest mi to potrzebne. Brać max 2 razy w tygodniu na ból 75-150 mg myślę że wielkiego kuku by nie zrobiło, ale brać codziennie w większych dawkach to już głupota i proszenie się o długie cierpienie które jest nieuniknione.
24 lutego 2024Krzysiu86Dr pisze: @polymerase
Spłycenie lordozy lędźwiowej, lewostronna skolioza lędźwiowa, L3-L4 tylna wypuklina krążka międzykręgowego, L4-L5 tylna wypuklina krążka międzykręgowego, L5-S1 zwężona przestrzeń międzykręgowa, tylna centralna lewoboczna przepuklina krążka międzykręgowego zwężająca światło kanału kręgowego o 5 mm i światło lewego otworu międzykręgowego, zmiany zwyrodnieniowe trzonów kręgowych (sklerotyzacja, osteofity na krawędziach zwężające otwory międzykręgowe), objawy vacuum ze zwężeniem przestrzeni międzykręgowej i centralną wypukliną uciskającą worek oponowy. Osteofity. To moje ostatnie badanie z tomografu :) Tramal biorę sporadycznie, tylko w kryzysowych sytuacjach, a dawkuje 50-150 mg na dobę, mam krople 96 ml czyli jedna butla to : 96 x 100 mg = 9600 mg. Jako że jestem zasłużony honorowy dawca krwi to za lek nic nie płacę :D Czasami ciężko mi jest się schylić, często ból promieniuje na prawą stronę, czuję rwę kulszową, rwanie prawej strony, udo, łydka jakby ktoś mi chciał mięsień wyrwać. Czasami mam problemy z schodzeniem bo taki ból. Lecz ostatnie tygodnie uważam za znakomite, duuużo spaceruje po mieście i dużo lepiej się czuję, prawie bólu nie czuję :)
Ja mam złamane tak o (normalnie napiszę bo nie mam teraz tej karty że):
- lewy łokieć zmiażdżony ale ma tam w sobie tyle tytanu że normalnie ruszam na zakres 70-80%
- prawy nadgarstek, też z jakimś tytanową blaszką
- złamanie śród stopia (prawa stopa), mam tylko trochę wypukłe do góry
- I NAJGORSZE !!! złamany odcinek lędźwiowy...
Z tym złamanym na dole kręgosłupem to się wykończę, trochę się pochylę np. aby umyć twarz i biorę tramal + pregab (niby dobre combo na ból) ale i tak przechodzi ból na luzie.
Nie wiem i nie chce wiedzieć (ale pamiętam jak to było) jak kiedyś próbowałem rzucić przeciwbólówki...
Ale cud że tylko takie coś złamałem podczas upadku z trzeciego + parter piętra...
Wyjebałem kiedyś przez swoje okno w pokoju (o to było z 3-4 lata temu) i dalej napierdala.
Gdzieś tam ortopeda mnie skierował ale też nie pamiętam ocb (bym musiał zobaczyć na skierowaniu) ale na takie lepsze badania, może operacje będę miał, ciul wie.
I teramin też mam ponad 3 miesiące...
Codziennie lecę na Tramie, a co jakiś czas dodaję Prebagalinę
Znam mnóstwo osób, które mają problem z kręgosłupem
Nawet pracuję z chłopaczkiem, który jak ja nie powinien pracować siłowo fizycznie
On nie ukrywa, że zażywa np. Skudexe, czy inne combo
Pracodawca wie o jego kręgosłupie Jednak pracuje tam od czterech lat i nie zwolni go bo wykonuje swoją pracę
Jestem po 40tce i kilka osób ma problemy ortopedyczne w mojej firmie
Ukrywam branie Tramalu i Clona
Taki ze mnie politoxykoman
Najbardziej dokucza mi jednak ból szyi czasami
O dziwo odcinek lędźwiowy mnie nie boli
Czasami coś dosłownie tam przeskakuje - chyba raz wpada, a innym się wysuwa
Nie potrafię rzucić Tramalu
Jestem wpierniczony od lat i dla mnie życie bez niego jest szare i bure
Najgorsze są wyrzuty sumienia poranne najczęściej przed zażyciem
Później te wyrzuty prawie znikają
Niestety tak już jest po 30tce lub nawet u niektórych dopiero po 40tce, że już coś strzyka tudzież stale boli
Czasami myślę, że dobrze byłoby obkleić się mocno fentem i mieć spokój
Jeżeli podejrzewasz problemy z kręgosłupem, czujesz ból, to nie ma na co czekać. Idziesz do lekarza rodzinnego, lekarza pierwszego kontaktu i prosisz o skierowanko do specjalisty może to być ortopeda czy neurolog. Mówisz gdzie cię boli, że przeszkadza ci to w funkcjonowaniu. Specjalista może cię skierować na nfz badanie. Może to być rezonans magnetyczny albo tomograf komputerowy. Warto wiedzieć co się dzieję z kręgosłupem. Lepiej wcześniej diagnozować i leczyć, aniżeli później płakać. Jeżeli zależy ci na czasie, zawsze możesz prywatnie wybrać się do specjalisty neurolog, ortopeda, on da ci skierowanie na odpowiednie badania, bez żadnych kolejek. Rezonans kręgosłupa lędźwiowego w moim mieście to koszt 800 zł, ja wybrałem opcje na fundusz zdrowia, poczekam 3 tyg i zrobię za darmo bo nie stać mnie na takie szaleństwo.
@polymerase
Niezły z ciebie "Robocop".. sporo tytanu :) Mam nadzieję, że jakoś funkcjonujesz, że nie cierpisz.. 3 piętro to już wysoko, nie każdy ląduje z telemarkiem i ma tyle szczęścia co ty. Napisałeś "złamany odcinek lędźwiowy".. na wózku jeździsz ? Możesz pracować ? Masz jakąś rentę, wsparcie finansowe ? Ja mam problemu z kręgosłupem odkąd pamiętam, odkąd żyję. Podobno mam problem z powodu wzrostu 190 cm, oraz prawie 10 lat praca jako kierowca ciężarówki, ogólnie praca kierowcy zrobiła ze mnie kalekę, dodatkowo ryzyko zawodowe czyli wypadek samochodowy jaki miałem również się przyczynił do mojego stanu zdrowia. Od kilku lat więcej przebywam na L4 aniżeli w pracy, teraz wysłałem dokumenty do zus o zasiłek rehabilitacyjny bo choruje już prawie pół roku. Jakoś sobie trzeba radzić. Zapisałem się na zabiegi rehabilitacyjne, krótki termin bo tylko 3 miesiące.. kiedyś czekałem 7 miesięcy w kolejce. Życie to nie bajka.
100mg - T1
150mg - T2
200mg - T3
@Zgienty
Tak omegi, nie 1:1 ale haha faktycznie 50szt. 200mg
On "noo wczoraj pojechałem z rudym po dobre XTC, jak coś to obecnie mam 50szt."
Oni "pierdolisz ?"
On "Taa znaczek omegi, trochę takie słabo pomarańczowye w kolorze no pixy omaga 200mg MDMA mocne że was powigina, nie wiem jeszcze po ile będą schodzić ale na pewno niżej jak 10zł nie sprzedam"
Oni "trzeba wziąć trochę na sylwestra nie panowie ?" "obowiązek!, bez tego ja nie ruszam się nigdzie na sylwka"
Oni "nooo, jeszcze jest trochę czasu ale wiadomo jak schodzą a opowiadał mi starszy znajomy ćpun ""że kiedyś tak jak był tak jak teraz my nastolatkiem w 90 latach to było tego u każdego dilera i czasem za 5 zika się wyrwało a jakość prawie czyścutkie MDMA, oj i te stare balety... A teraz to i tak jak wasz koleś ma trochę tego to szacun i na pewno max 15zł za sztukę będzie, zobaczysz. Aaa i sprawcie działanie po jednym pixie aby ktoś zapaści nie dostał"" " tak mi mówił"
Oni "dobra, na dniach damy ci znać ale na 90% bierzemy po kilka szt solo także tam wiadomo żebyśmy na sylwestra nie latali na tej fecie, zjazd po tym jest strasznie chujowy."
On "to dobra, ja spadam i dajcie mi znać z dwa dni wcześniej"
Oni "no nara"
Po sylwestrze, nowy rok 2024.
Spotykają go z rudym.
Oni "alee się wybawiliśmy, stary szacun a działanie - ciepełko, brak problemów i masakra ten love cały ile lasek jak tańczyłem wymacałem, trochę jeszcze wódki popiliśmy i wzieliśmy nie dużo amfy to po kresce się wciągneło, tyy i co najlepsze ja nie mam zwały... przecież po takim zestawie zdychał bym dobre kilka dni, zajebiście, dobrze że cię poznałem"
On "i co mówiłem że oldschoolowe, także tylko ty podbijaj czy coś mam, piguły zeszły w godzinę no i mnie/u nas też był kosmos, jeszcze trochę palenia mam to w kontakcie, ale nie podbijaj mi kurwa z nimi, jak za mało znajomych wzięliście to trzeba było wszystkich zaprosić a ja stał bym sam przed wami, kurwa to przypał był a i tak każdy wie że ćpamy i psy na pewno ale ja mam najgorzej bo dilerka jest już poważna niż branie kilka sztuk na własny użytek, także pamiętaj"
Oni "już poszli, no sorrka wiem wiem, już się to nie powtórzy, dobra w kontakcie, elo"
Moderatorzy zostawcie tekst bo w sumie nawiązuje to do naprawdę oszustwa w sprawie sprzedaży...
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/d/d04e417e-489c-4b7d-a49a-6690e3ef7fca/1296420943_by_PanekFranek.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20251011%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20251011T233602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=e06edd7503991030ddcd5de2307ed94ea5d27f131b6d58b0d39889a2c0336ff3)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mjpregnancy.jpg)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kambo.jpg)
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana
Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sejm9.jpg)
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu
Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mefedron-zastepuje-ziolo-.jpg)
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat
Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.