Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2897 / 619 / 10
@TymekDymek, atak drgawek wywołany zażyciem tramadolu może wystąpić nawet dzień po wzięciu, ponadto nie ma tutaj korelacji ze stężeniem tramadolu we krwi. Co ciekawe, u niektórych występuje nawet przy dawkach terapeutycznych. Nie wiem czy jakaś konkretna czynność u ciebie je wywołała, przy takiej dawce ta sytuacja nie jest zaskakująca, w badaniach wyszło, że średnia dawka tramadolu powodująca atak to około 1500mg. Badania na szczurach wykazały korelację między obniżonym poziomem serotoniny a wystąpieniem ataku drgawek przy podaniu tramadolu. Do tego tramadol w wysokich stężeniach działa hamująco na GABA (bodajże to występuje wtórnie do agonizmu receptorów opioidowych), co też sprzyja wystąpieniu ataku. Swoją drogą, napad padaczkowy trwający powyżej trzech minut to wskazanie do wezwania pogotowia.

Odnośnie czegoś przeciwdrgawkowego bez recepty – nie mam pojęcia. Mam pewne sugestie co do nienarkotycznych leków na receptę, ale zostawię je dla siebie, ze względu na moją niepewność co do tego. Obawiam się też, że wymieniony przez ciebie baklofen może zwiększyć ryzyko wystąpienia napadu, podobnie alkohol. Radzę nie ryzykować bez sprawdzonych metod. Mogę ci dać protip na dostanie diazepamu – idziesz do nowego lekarza i prosisz o rolki, ponieważ potrzebujesz czegoś na zejście z benzo.

Powodzenia. I uważaj na siebie.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 1 / / 0
kiedys po 0,6 mialem padake i spedzilem dobe nad muszla, nie polecam, chemiczny syf
Uwaga! Użytkownik DonPabloEscobarTod nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 14 / 0
Doobra, kolejna próba - tym razem 300mg. Jestem wkurwiony, na śmiesznej kwarantannie, wszystko mnie boli. Udało mi się podnieść z łóżka, zrobię zadania a później pouczę się. Mam w chuj kawy, yerba mate no i tramadolu. Kiedy / jak dorzucać?

Dziwny ten środek, na pewno nie zakupię więcej %-D
Uwaga! Użytkownik A9Cyk0lUG7uG nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
Tyle lat z tym lekiem i brak pojęcia, że ludzie mają takie problemy przy takich dawkach. Przy początkach do 1200 doba pojawiały się u mnie najwyżej niewielkie mdłości. Teraz przy wyrobionej tolerce jeśli zdarzy się przegiąć znacznie w ciągu, to dodatek w postaci niekontrolowanego ruchu ręką lub nogą raz na jakiś czas. Jakby ktoś nerw pobudził.

U znajomych najgorsze zaobserwowane objawy to wymioty, ale też dopiero gdzieś przy 2x zalecana dobowa przez wieczór i pomieszaniu z alko.

Niby oczywiste, ale warto czasem o tym sobie przypomnieć, że co organizm to inna reakcja i nie ma co na pewniaka lecieć, tylko trzeba obserwować.
  • 16 / 4 / 0
padaczkowcy, czy to jakaś nadwrażliwość na trampka, czy dlaczego nawet biorąc 100mg odczuwam to miłe serotoninowe smyranie, oczywiście nie w ciągu? wiem, że tramadol działa mniej więcej podobnie do snri, ale przecież przy tych lekach nie czuje się tak. wyjaśniłby to ktoś, tak po naukowemu?
  • 3406 / 534 / 0
Pytanie - czy tramal w kroplach jest gorzki ? Nigdy nie miałem a jestem na detoksie i jak pije 200mg to jest tak gorzki i przypomina trochę mi krople żołądkowe hmm... Może robią pacjentów w chuja...

No nie wiem, ktoś niech napisze jak jest smak. Z góry dzięki.

Scalono. | STR88

I na dodatek nic po tym nie czuje a po 200mg coś powinno posmyrać... A dodam że dostaje x3 po 200mg, czyli po 600mg nie ma działania lol.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1100 / 273 / 0
chujowa mięta, z lekką goryczka może, ale ta mięta przeważa w smaku, obrzydliwy jest ten syrop
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
@papierzysko ponieważ tramadol silniej uwalnia neuroprzekaźniki niż wspomniane leki snri. Do tego działa na receptory opioidowe. Każda substancja ma indywidualne działanie, mimo że wpływa/oddziaływuje na te same neuroprzekaźniki/receptory. @polymerase krople tramadolu są w konsystencji lekko oleiste, piekące, przeważa smak obrzydliwej mięty. Gorycz jest niemal niewyczuwalna. Hmm od czego odwykasz od helu? Przy takiej dawce spokojnie powinieneś czuć. Ja zaraz po ciągu na mutacji fentanylu czułem działanie tramadolu. Zawsze odczujesz ten wpływ na sero/noradrenaline. Może Ci dają krople żoładkowe heh
  • 3406 / 534 / 0
@chlorekturbokofeiny
Dzięki za odpowiedź panowie.

Nie nie, od helu nie ale ogólnie od opio a wiadomo politoksykomania z np. opio to brało się od kodeiny do analogów fenta ale to było dawniej no ale już rec. opioidowe były w jakimś stopniu zniszczone.

Różne wiesz DHC, sporo innych, o hel też zachaczyłem ale na kilka razy, no a ostatnio to tylko tramal od rodzinnego + od benzo też tu jestem, ale mowa o opio.

No okej smak opisujecie dokładnie jaki tu jest no ale wbijam do zabiegowego i centralnie psika mi do kubeczka tramal z prawdziwej oryginalnej butelki.

Nawet się pytałem, mówię w domu z rana np. 300 mg pokruszonych retardów na mnie działało a tu 200mg dosłownie nic, nawet przeciwbólowo bolą mnie nogi...

Właśnie bez kitu sam też myślałem że leją nam czy mi krople żołądkowe, bo smak jest bardzo podobny.

No ale co zrobisz, jestem tu będę pewnie dobry miesiąc i lecę na terapię.

Pozdrówka ;)
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1100 / 273 / 0
tramal takich, nazwijmy to "morfinopochodnych" głodów tak do końca nie zalecza, tyłek zatka, trochę sił doda, ale wciąż nieswojo
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.