Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 648 / 1 / 0
virion pisze:
ALe jeśli ktoś by chciał znać moje zdanie, to uciesze się, jeśli dxm będzie na spisie leków na reckę. Dla mnie akurat tak bedzie lepiej.
Jeśli ma się dostęp do recept to jest bardzo korzystne rozwiązanie. Z drugiej strony zaawansowany biorca dxm i tak znajdzie dojście do recept na dxm. Mimo to ja cieszę się, że jest póki co bez recept i nie muszę się p*erdolić z tymi karteczkami. Jeśli przyjdą czasy że będę do tego zmuszona to wtedy będę myślała co dalej...

W każdym razie ceny Acodinu jak na razie mnie również dobijają i nie mogę już teraz znaleźć apteki która sprzedaje taniej niż 7 zł. :(

sclaono
vaerisu pisze:
I niby komu to lekarz wypisze? IMO tylko po znajomości.
No, wiadomo, że tylko po znajomości. Znam lekarza, który od wypisania recepty bierze sobie 30 zł profitu, więc wystarczy takiego kogoś znać.

Nie pisz posta pod postem. mr_b
  • 70 / 2 / 0
o ile dobrze pamiętam, to w poprzednich okresach wakacyjnych ceny Acodinu się ulegały zmianie, więc nie sądzę że obecne podwyżki są czasowe. Na wysokich cenach Acodinu skorzystają pośrednio sklepy RC i mafie.
  • 1824 / 104 / 20
robert1 pisze:
Na wysokich cenach Acodinu skorzystają pośrednio sklepy RC i mafie.
Dobry argument jeśli będą chcieli go wpisać na listę leków na receptę. :-D %-D
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 450 / 26 / 1
Shuudan pisze:
Znam lekarza, który od wypisania recepty bierze sobie 30 zł profitu, więc wystarczy takiego kogoś znać.
Ehh... moim zdaniem, co to za znajomość, jeśli ktoś żąda od Ciebie pieniędzy za wypisanie recepty. Znajomym takie rzeczy się załatwia za przysłowiowe "piwo". Za 3 dychy receptę wypisze każdy inny lekarz z naciąganymi zasadami.

Wątpię, żeby teraz wprowadzono recepty. Służba zdrowia już i tak ma co robić, raczej nikt rozsądny nie skaże jej na zajmowanie się chroniczną epidemią równie chronicznego kaszlu ;) A jeśli naszemu rządowi zależy wyłącznie na pieniądzach i ma gdzieś resztę, to sprawa ma się jeszcze lepiej. Jak to dobrze, że na niektórych ludzi zawsze można liczyć.
Don't get high on your own supply. Of course, not everyone follows the rules, hmm?
  • 130 / / 0
No ceny leków :cheesy: ostatnio podskoczyły... Kiedyś 5 z groszami/6 zł. Na szczęście nie biorę tego często- ot, jak mi się przypomni i warunki sprzyjające.

A co do dostępności- nigdy nie miałam problemów z farmaceutkami... W sumie nie dziwne, bo jak kupuję, to jedna paczka mi wystarczy na porządne ujebanie. Raz tylko jedna troskliwa pani powiedziała mi, że nie wolno tego brać długo, bo będzie mi się po tym źle uczyć. Oczywiście później sprzedała. Zdziwiło mnie to, zwłaszcza, że jak ostatnio kupowałam w tej aptece i poprosiłam o acodin w tabletach, to babka zapytała mi się ile opakowań :D
We may be stupid, but we're not clever
  • 658 / 53 / 0
Również zauważyłem wzrost ceny naszego "kaszlodynu". Ostatnio kupowałem za 5,95, a teraz za 6,99, to jest horendalna podwyżka, w końcu prawie o 20%, a widzę, że niektórzy płacą jeszcze więcej.
TO NA PEWNO PRZEZ LEWAKÓW. :D

@robert1 Z tą mafią to poleciałeś ;> .
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 175 / 1 / 0
u mnie na 6 aptek w 3 nie mają deksa w żadnym "wartościowym" preparacie w jednej tussidex za 8,40 i brak aco, w drugiej 6,50 a kawałek dalej kupowałem usłyszałem "10 groszy" i już, już mój ćpuński umysł zaczął sobie robić nadzieję że dobrze usłyszałem i że w związku z promocją nakupię sobie ile wlezie %-D :cheesy: , ale zbyt piękne by mogło być prawdziwe :-( - 10zł, no k**wa przynajmniej by apteko-dragi nie drożały jak pojebane w tej tuskolandii, miałem zamiar kupna dwóch pak, ale jeden punkt apteczny (ten z tussi) zamknięty, jak to w wakacje bywa z nimi :-( a nie miałem czasu latać po mieście i szukać kaszlaka w normalnej cenie.
BTC:1GA9NVZBYY1H7pduhoPw2s8HywQYEzncm2

http://www.ermail.pl/klik/VnJfYGUF
  • 134 / 1 / 0
U mnie z tymi białymi kurwikami to różnie. Cena waha się od 5.90 do 11.70 o.O Ja na szczęście kupuję w tej po 5.90, a na dodatek zaznajomiłem się z bardzo miłą panią farmaceutką. Teraz mogę kupić ile paczek chcę na raz :D
  • 114 / / 0
Witam, u mnie problem podobny. Tyle, że w moim mieście już w ogóle nie ma aptek, w których mogłabym kupić acodin za 5 zł. Miałam z 5 moich ulubionych aptek, gdzie cena nie przekraczała 6 zł, a teraz ? 10.70 zł. W tym miesiącu najtańszy acodin kosztował 7.80. W większości aptekach w jakich kupuję, pracują naprawdę nie miłe farmaceuntki i sprzedają ten lek z ogromną łachą, kiedy grzecznie proszę o ten lek. 10 Zł w sumie to nic takiego, paczka papierosów kosztuje podobnie, ale ciężko mi jest znieść ten fakt, że jeszcze dwa miesiące temu mogłam kupić acodin za 4.47 zł a teraz muszę wydawać na to 2 razy więcej.
wróciłam po latach, aby dawać przykład. abstynencja to chuj, wszystko z umiarem :lsd:
  • 5 / / 0
Witam Acodin podrożał, tuż po programie Uwagi TVN, gdzie to pokazali gimbusów na bad tripach, bo taki jeden z drugim zarzucili po 120 tabletek bo 30 po 5 min nie klepie. Dlatego mam rozwiązanie, kupujcie Tussidex, szybsze ładowanie, bez kijowego posmaku w ustach, bo tabletki żelowe, nie ma możliwości sklejki. Dzięki przyspieszonemu ładowaniu, mocniejsze początkowe uderzenie dysocjacyjne. Ja normalnie żyję na dexie, 30 tab aco, to dla mnie nic, przeważnie zarzucałem żeby się z matką lepiej gadało, a jak walnąłem 15 tussi po 30mg tabletki, to mnie zmiażdżyło. Takiego se przypału naruchałem że... Na szczęście jestem pełnoletni a matula tolerancyjna, kazała mi więcej przy niej nie zarzucać niczego:D W hurtowniach myślą że ćpuny i tak kupią za taką cenę. Pokażmy im i walmy co innego, da się przecież skołować inne dysocjanty, tudzież inne leki z DXM :gun: Jak spadnie sprzedaż aco, to i ceny spadną. :finger:
Punk! Anarchia! I Ch*j!
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.