rrd pisze:Chcę wkłuć sobie 5ml. zaciskam stazę, znajdduję żyłę (mam bardzo dobre, widoczne, wspaniałe żyły. kiedyś zrobiłem sobie nawet zastrzyk bez stazy). wbijam igłę od kątem 15-30%, i NIGDY nie pojawia mi się krew w kontrolce. o co chozi, co robię źle?
Żeby strzelić sobie 5ml muszę próbować 20 (nie przesadzam) razy, żeby w końcu się udało.
Co się dzieje po wyjęciu igły? Wypływa z tego miejsca krew?
PS mail
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
nie piecze, nie boli, nie swędzi.
spuchło i jest w okolicy twarde jak kamień, sączy się to białe coś
smarować rivanolem i przejdzie, czy iść na amputację do szpitala?
Dodano opis i spoiler - tur3k
rrd pisze: i nie walic iv.
Nozer pisze:...
rrd, widziałam kilka identycznych ran. Nic groźnego, skutek zbyt słabej higieny w danym miejscu+ odrobina pecha. Tak się dzieje wtedy, gdy przez cały dzień dotykasz klamek, telefonów, klawiatur, poręczy, pieniędzy i innych wymacanych na wszystkie sposoby przedmiotów, po czym nie myjesz rąk i masz kontakt ze skaleczeniem. Odkażenie ich, oraz miejsca wkłucia, wodą z mydłem przed iniekcją temu zapobiega.
PS bardzo skuteczna jest na to maść z antybiotykiem, goi się jak na psie.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
faktycznie nie odkażałem miejsca wkłucia ani nie myłem rąk za często.
psikam octeniseptem i zawijam w bandaż, za tydzień mam się pokazać u chirurga
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.