Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 1587 / 11 / 0
Co do ayahuasci to mogę to potwierdzić. Gdy paliłam changę 2 razy, to za każdym razem znajdowałam się w dżungli, choć byłam w mieszkaniu, a Jogurt raz zmienił się w tygrysa, a raz w lwa.

Wychodzi na to, że przez cukierkowe moje tripy przyczyniam się do tego, że ludzie na psychodelikach będą widzieć pluszowe misie :D
Na dodatek Forest na powoju miał kiedyś bardzo podobne wizuale do mnie - Jogurt zmieniał się na przemian w tygrysa i misia, poza tym widział emo-wate, przyjazne czaszki.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2012 przez Romantyczka, łącznie zmieniany 1 raz.
rchiro the best
  • 638 / 10 / 0
sem pisze:
To jest zakodowane w kulturze chyba.
pisze, że w polu morfogenetycznym, a ten swoje... hehe
Romantyczka pisze:
e sigmowe myśli to dla nich raczej opętanie. A człowiek nie może czuć się wybrańcem, bo jest tylko marnym prochem i musi przepraszać Boga za grzechy.
polecam poczytać coś mistrza Eckharta, chrześcijaństwo też wykształciło kilku mistyków, chociaż jego akurat chciała dorwać inkwizycja
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2012 przez mesmerize, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 1587 / 11 / 0
Wiem, że jest kilku mistyków w chrześcijaństwie, ale jednak taki przeciętny ksiądz twierdzi, że wszelkie odmienne stany świadomości prowadzą do opętania. A do tych mistyków też często podchodzono sceptycznie.
rchiro the best
  • 968 / 96 / 0
Nawet bardzo wielu, ja polecam św. Terese z Avila.
  • 1026 / 31 / 0
Dalsze posty zostały przeniesione do nowego wątku: http://talk.hyperreal.info/post1150904.html#p1150904
A teraz wracamy do tematu.
Switched my sulph to AJAX.
  • 59 / / 0
mesmerize pisze:
Część jest całością, stan zjednoczenia z jaźnią jest możliwy do osiągnięcia przy użyciu chemii, jednakże jest to tylko narkotyczna halucynacja, fałsz, bo przemija.
Ciężko mi się zgodzić, z tym stwierdzeniem, bo czym jest rzeczywistość, jak nie wymysłem wielu umysłów, wydaje mi się, że podczas sigmy wychodzimy poza standardowe myślenie. Miałem zdarzenie, że moja osobowość całkowicie uległa zmianie, a także jej ułożenie w rzeczywistości. Potrafiłem np. jednym ruchem ręki ściągnąć całe napięcie i pokierować fazą. Ale fakt, że to przemija w większej części.
"Bądźmy dla siebie dobrzy, a świat będzie lepszy"
  • 3732 / 45 / 0
Dla mnie stany, ktore opisuje Chaotka nie sa do konca sigma, jesli juz, to bardzo slaba i takie cos osiagam niemal zawsze po DXM + psychodelik, juz nie wspominajac o MXE domiesniowo. Przy czym powietrze i aura zdecydowanie jasnieja wewnetrznym blaskiem, wszystko staje sie gestrze i wibruje z inna czestotliwoscia - do tej czestotliwosci dostraja sie moj mozg czego efektem jest specyficzne buczenie. Uczucie podlaczenia do Boskiej Pradnicy Mocy i chodzenie po zlotej linii. Oczywiscie przekonanie o swojej boskosci i kluczowym znaczeniu dla ludzkosci takze jest nieodzowne. Uczucie nieuchronnosci i kurczacego sie czasu, mysle, ze to znacie.
Na mocnej sigmie ludzie chca wysadzic DOM w powietrze razem z domownikami, zeby ochronic ich dusze przed NIMI. Tak wiec ma to w sobie cos ze schizofrenii. :cheesy:
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 1587 / 11 / 0
Zdecydowanie wolę mieć takie sigmy jak ja mam, niż takie, jak miał Hennessy... Moje były pięknym przeżyciem, a nie wariatkowem ;)
rchiro the best
  • 1130 / 48 / 0
nie pokusilby sie ktos na stworzenie jakiegos mini faq/podsumowania wiadomosci nt. sigmy, cos w rodzaju podobnego tematu o MXE przyklejonego? tak zeby kazdy mogl poczytac i wiedziec kiedy i co moze go czekac jezeli za bardzo sobie bedzie dogadzal i kiedy moze sie tego spodziewac. no i oczywiscie dla amatorow tego stanu, zeby bylo jasne w jaki sposob go u siebie wywolywac?
  • 757 / 31 / 0
DXM+fluoksetyna=SIGMA

Poprosze nobla ;p
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.