25 grudnia 2020Stteetart pisze: I nie martwi Cię to ?
Nie dostałeś do myślenia, że może częściowy mechanizm działania może być ok ale do momentu odstawki benzo co może związać się z "podwójnym" zjazdem ? Krótko mówiąc przyjechałeś coś co docelowo Cię oglupilo podobnie do opio...
@Stteetart
Nigdy w zyciu nie bralem benzo
I nie ma czegos takiego jak 'podwojny zjazd', nie przy benzo a juz na pewno nie przy pregabalinie.
Głównie chodzi o to, że bardzo konkretne efekty odstawienie dają też benzynki - wiadomo nie już nie teraz ale też.
Przy opio bardzo mocno dostaje po dupie układ hormonalny ;) a GABAergiki jeszcze go dodatkowo blokują...
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
23 grudnia 2020DexPL pisze: Na rowerki jest właśnie klonidyna. To akurat lek który jest właśnie wręcz jedynym skutecznym lekiem, który w ciągu 45 minut od wzięcia niweluje nawet najsilniejsze "rowerki". Bo dodatkowo obniża puls, który na odstawieniu zawsze wzrasta. Ketonal ma działać dodatkowo na bóle kostne i mięśniowe (na rowerki nie działa, to oczywiste).
jestem idiotą. niepotrzebnie cpalem.
u mnie to nawet 1 raz i skret wraca. nie jakis straszny, ale wystarzająco okropny, zeby rozjebać 3dni i nic się nie chcialo. trzeba by wytrwac z 2 tygodnie przynajmniej, a na tyle na razie nie czuje sie gotowy.
3-4 na duposcisku moge wytrzymac. plus taki ze z kazdym razem latwiej.
tez wiem, ze jak wezme to potem trudniej sie powtrzymac. w ogole organizm wariuje, bo faze mialem zajebista, trzymalo kilka godzin, ale szybko potem uczucie pocenia jakby skret wracal, choc nie ma prawa go byc. cale szczescie, ze nie ma co cpac. do dyzurnej apteki nie pojde, bo tam sa ukochane panie farmecutki, ktore mysla, ze dawno odstawilem i spalilbym sie ze wstydu zamiawiajac gownocodin. po ktorym zresztą czuje jakby wszystkie flaki mialy wypasc
i muszę powiedziec, ze ta klonidyna rzeczywiście kurwa działa. dalej trochę bolą nogi i muszę ruszać, ale psychicznie jakby pomoglo i uspokoiło. wrzucilem tez sporo stoperanu, kory tez jakos zawsze oslabial skręta.
Niestety teraz nie mam juz pregabaliny, ale sam iporel tez daje radę. Wpierdalam iporel, 3 stoperany, elektrolit i jest git, do przezycia! Ostatnio w aptece zajebałem worek leków i byla tam cala obstawka na skręta
stoperany, sudafety, elekrtrolity, bole glowy, wszystko. Teraz juz wiem, ze odstwienie to tylko kwestia czasu.
Ja też odstawiam btw, 4 dzień leci bez opio, ale 450 mg pregabaliny dobrze grzeje. Za kilka dni odstawię te gówno, to wtedy się dopiero zacznie walka, ale tym razem zmniejszę dawki.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.