Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1987 / 108 / 0
kapitanxsova pisze:
sigma jest jak juz ci calkowicie odjebie od dyso i wydaje ci sie . ze jestes bogiem i gadasz w innych jezykach
Znam ten objaw, ale... Czy to aby na pewno ma związek z receptorami sigma? Miałem takie akcje po MXE, które nie ma powinowactwa do receptorów sigma. Może to kwestia escitalopramu, ale nie wiem na ile agonizuje on sigmę.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1857 / 70 / 80
Tak, sigma ma związek z receptorami sigma jakkolwiek banalnie by to nie brzmiało. Widocznie wtedy po MXE+escitalopramie miałeś manię, chociaż od manii do sigmy jest bardzo blisko to po przejściu sigmy wie się że to było to.
To całkiem inny rodzaj dysocjacyjnej/psychodelicznej fazy. Człowiek czuje się ultra-trzeźwy, momentalnie cały brainfog znika, tak jakbyś obudził się ze snu. Na sigmie czujesz się mniej więcej tak jak małe dziecko czuje sie w święta z rodziną i prezentami. Czujesz sie tu i teraz, medytacja zen to faza sigma, budda na sigmie stworzył cały buddyzm. Religijna ekstaza to poza przypadkami ewidentnego chemicznego transu głównie faza sigma.
Mania + potężne podbicie samopoczucia + zniesienie brainfoga i zmęczenia + wrażenie podwyższenia wszystkich umiejętności + niesamowita kreatywność + mistycyzm.

Tutaj jest to szerzej opisane:
http://hyperreal.info/talk/receptor-sig ... or%20sigma
  • 373 / 14 / 0
jakies naukowe dowody o buddzie i sigmie , czy to kolejna bajka pseudo oswieconych cpunow po Acodinie ?
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 108 / 0
W takim razie sigmę mam prawie zawsze jak biorę MXE.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3732 / 45 / 0
Kiedy przezyjesz prawdziwa sigme, to zmienisz zdanie. Miewalam tez bardzo potezne porycia po trzydniowych ciagach MXE bez snow, kiedy to juz bylam ´ultratrzezwa´, a jednak myslalam, ze jestem bohaterka najpopularniejszego serialu w Chinach i miniony zoltych obserwuja kazdy moj ruch. Bogiem czulam sie na wielu ´normalnych´ tripach, wiec to zaden wyznacznik imo.

Chcialabym, zeby Kosmo opisal swoja sigme, kiedy pozamykal mnie i swoja matke w domu, odkrecil gaz i biegal z zapalniczka, bo ´oni ida´. Widzial w scianach lustra i wlasne zmultiplikowane twarze ganiace go za narkomanie. Oboje slyszelismy diabla halasujacego kopytami po strychu. Wielkie mechaniczne owady opanowaly swiat. Stwierdzam, ze nie mialam sigmy, choc bylam w tygodniowych ciagach DXM. Widzialam postacie stworzone z fluoresencyjnej pajeczyny, robily na mnie operacje, doktorzy wstrzykiwali mi LOT-6 czekajac, czy ujawnia sie moje zdolnosci parapsychiczne. Nie wiem, czy mialam sigme. :-)

Dysocjanty dla wybranych. :rolleyes:
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 1857 / 70 / 80
@kapitanxsova
Nie no to tylko moje porównanie, po prostu ten stan ma to do siebie że jeżeli sie w nim znajdziesz to momentalnie dociera do ciebie to co tam napisałem, i wiele więcej (xD). No cóż, bardzo specyficzna psychodeliczna faza, każdemu wielbicielowi dysocjantów polecam, innym użytkownikom nie bardzo bo sigma to uosobienie tego za co klasyczne ćpuny nie lubio dysocjantów. Zdrowe odklejenie od rzeczywistości to rdzeń tej fazy :finger:

Ja miałem prawdziwą sigme tylko raz, i do teraz jest to dla mnie wyznacznik najbardziej fascynującej fazy jaką miałem.
Najzabawniejsze w niej jest to że człowiek chce sie podzielić ze wszystkimi dookoła jak osiągnąć ten stan i ma przeświadczenie że wszyscy powinni obczaić ten stan świadomości bo jest takiego kalibru że no kurwa nie podzielenie się czymś TAKIM byłoby chyba zbrodnią przeciwko ludzkości. I że ONZ nałożyłoby na ciebie sankcje za to że sie nie podzieliłeś. Itp. Sroga faza.

A no i żeby wywołać sigme potrzebny jest jakiś bodziec. Nie wystarczy walić dyso w ciągu. Mogą to być silne emocje, jakieś wydarzenie które ma na ciebie bardzo duży wpływ, albo poprostu kolejne dragi.
U mnie bodźcem było DPT.
  • 373 / 14 / 0
nie rozumiem po co wypisujesz takie wymyslone przez siebie bzdury.
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1857 / 70 / 80
Ale co dokładnie masz na myśli? To że nie ma naukowego dowodu na odmienność tej fazy od zwykłej psychodeli/manii?
  • 1987 / 108 / 0
Poczytałem trochę o sigmie i w takim razie może coś w tym jest - jeśli DHEA jest agonistą sigmy, to faktycznie po MXE + DHEA miałem tak bardzo dziwny lot, że teraz boję się spróbować DHEA nawet bez MXE.
  • 4 / / 0
GruntToZiemia pisze:
Inne też. Z tego co wiem, takie połączenia bardzo negatywnie się odbijają na organiźmie. Nawet wydawałoby się luzackie połączenie MXE z MDMA ponoć sieje spustoszenie.
co masz dokładnie na myśli pisząc o spustoszeniu ?
prosiłbym też o linki do źródeł w miarę możliwości.
"Czego człowiek nie zrozumie, tym nie włada."
- Johann Wolfgang von Goethe
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.