Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
Tylko tutaj chodzi nie tyle o tlen, ale obecność jakiegokolwiek gazy w żyłach w stanie wolnym.
Dokładnie o to mi chodziło. Może i nie powoduje to zgonu ale zastanawia mnie jakie mogą być konsekwencje zdrowotne takich akcji.
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
khabarakH pisze:
Tylko tutaj chodzi nie tyle o tlen, ale obecność jakiegokolwiek gazy w żyłach w stanie wolnym.
Dokładnie o to mi chodziło. Może i nie powoduje to zgonu ale zastanawia mnie jakie mogą być konsekwencje zdrowotne takich akcji.
tak na chłopski rozum to wkuwasz się w żyłę więc krew z żył zbiera się w jeszcze większe żyły i leci do serca a razem z nią nasz bąbelek gazu, z serca jak nam wiadomo krew poleci małym obiegiem do płuc gdzie w pęcherzykach te bąbelki powinny chyba być wydalone razem z powietrzem
chyba ze masz jakąś przetokę żylno tętniczą po drodze ni i dużego pecha to wtedy ten bąbelek może ominąć krążenie płucne i polecieć gdzieś do naczynia włosowatego w mózgu co na pewno jest niebezpieczne

powyższe dywagacje nie są w żaden sposób zweryfikowane medycznie, tak mi sie po prostu wydaje, trochę sensu w tym jest na pewno ale nie przyjmujcie tego za prawdę absolutną ;)

pozdro
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
i co? podawał ktoś od tamtego czasu kodeinę i.v. ?
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2003 / 121 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
c0deine "ostatni raz online: 19.02.2009, 16:17 (Online przez dwie godziny)
w Kodeina - podanie dożylne"

raczej nie polecam
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 136 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: chojrak »
Głupota, znam kolesia który próbował hukać, nie docisnoł do końca tłoczka bo tak go zaczły piec żyły.
Masochizm moim zdaniem...
  • 116 / 1 / 0
Masohizm sie pisze pseudoitnteligencie chuj w dupe wszystkim kodeinistom zapodajacym kode w kabel!!! ;]
btw.niezly temat ten codeine teraz nie zyje??
Ostatnio zmieniony 01 maja 2009 przez Lorazepam, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Lorazepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
Lorazepam pisze:
btw.niezly temat ten codeine teraz nie zyje??
gorzej - podobno nie ćpa i jest na buprenorfinie.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 930 / 29 / 0
gofel pisze:
tak na chłopski rozum to wkuwasz się w żyłę więc krew z żył zbiera się w jeszcze większe żyły i leci do serca a razem z nią nasz bąbelek gazu, z serca jak nam wiadomo krew poleci małym obiegiem do płuc gdzie w pęcherzykach te bąbelki powinny chyba być wydalone razem z powietrzem
faktycznie, teoria na chłopski rozum.
mi się wydawało, że tlen i CO2 wiążą się z hemoglobiną w komórkach.
  • 2003 / 121 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
organizm musi umieć sobie jakoś radzić z małą ilością gazu w żyle (może się dostać np. jak się zranisz), chociaż i tak jest to pewnie trochę niebezpieczne.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1069 / 11 / 0
ja też słyszałem, że śmiertelna dawka powietrza to (tak mi się coś kojarzy) 4 cm3 moze sie myle ale w żyłe można władować powietrze w małej ilości
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.