Tylko tutaj chodzi nie tyle o tlen, ale obecność jakiegokolwiek gazy w żyłach w stanie wolnym.
khabarakH pisze:Dokładnie o to mi chodziło. Może i nie powoduje to zgonu ale zastanawia mnie jakie mogą być konsekwencje zdrowotne takich akcji.Tylko tutaj chodzi nie tyle o tlen, ale obecność jakiegokolwiek gazy w żyłach w stanie wolnym.
chyba ze masz jakąś przetokę żylno tętniczą po drodze ni i dużego pecha to wtedy ten bąbelek może ominąć krążenie płucne i polecieć gdzieś do naczynia włosowatego w mózgu co na pewno jest niebezpieczne
powyższe dywagacje nie są w żaden sposób zweryfikowane medycznie, tak mi sie po prostu wydaje, trochę sensu w tym jest na pewno ale nie przyjmujcie tego za prawdę absolutną ;)
pozdro
w Kodeina - podanie dożylne"
raczej nie polecam
Hurra, diese Welt geht unter
Masochizm moim zdaniem...
btw.niezly temat ten codeine teraz nie zyje??
Lorazepam pisze: btw.niezly temat ten codeine teraz nie zyje??
gofel pisze: tak na chłopski rozum to wkuwasz się w żyłę więc krew z żył zbiera się w jeszcze większe żyły i leci do serca a razem z nią nasz bąbelek gazu, z serca jak nam wiadomo krew poleci małym obiegiem do płuc gdzie w pęcherzykach te bąbelki powinny chyba być wydalone razem z powietrzem
mi się wydawało, że tlen i CO2 wiążą się z hemoglobiną w komórkach.
Hurra, diese Welt geht unter
Od jutra rzucam.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.