Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
Właściwie żałuję, mogłem nie brać, ale ciezko było się powstrzymać, ochota pryzszła nagle i tak zostalo juz. Najpierw wziałem 150mg, po 1h40minutach dorzycilem 300mg. Po 150 było ok nie czułem zadnych problemow procz zgagi :] Ale za to to 300 to mi wchodzilo tak dlugo (nie lubię dorzucać i zwykle tego nie robię) ze znudzilem się muzyka i usnałem...
jedyną rzeczą która mnie męczyła przy wchodzeniu 300 to drgania miesni w nogach, dosyc intenstywne - męczą nie to od jakiegoś czasu podczas wchodzenia, ale to losowe w sumie, raz jest raz nie ma, a zarzucam zwykle co 2 tygodnie. Tym razem były dosyć długie, a zarzucałem naprawde wolno, w sumie to ze 25 minut łykalem te 20 tabletek.

Wniosek jest taki ze nie jest to niebezpieczny dla zdrowia miks, ale nie warto brac, przynajmniej nie w rozbijanych dawkach, a w innych się bałem. Następny raz już po antybiotyku za moze 2,3 tygodnie.
  • 241 / 4 / 0
Brałam tetracykline i normalnie dxm, ale to chyba nie jest to samo?
kodeina
  • 88 / / 0
Czy niebezpieczny miks to jeszcze nie wiemy, podczas fazy nie zabił ale może już Ci wątroba umiera %-D Taki "zjazdowy" żarcik :-D
"And you will ascend above the heights of the clouds,
And will be like the Most High,
Yet where you brought down to the sides of the pit,
Which we now must merge with the skies..."
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
ArkejD pisze:
Wniosek jest taki ze nie jest to niebezpieczny dla zdrowia miks, ale nie warto brac, przynajmniej nie w rozbijanych dawkach, a w innych się bałem. Następny raz już po antybiotyku za moze 2,3 tygodnie.
Jak jeden typ skoczy z szóstego piętra i się nie zabije, to też wysnujesz wniosek, że to nie jest niebezpieczne dla zdrowia zachowanie?

Stary, nie wiesz jak się metabolizuje ten antybiotyk. Wystarczy, że wysyciłeś P450 deksem (a miałeś szansę, bo redozowałeś) i wątroba przetworzyła antybiotyk jakąś inną ścieżką metaboliczną i pizd, masz coś toksycznego w wątrobie, co ci ją ryje jak miesiąc ciągu na denaturacie. Pewnie tak się nie stało (życzę ci dobrze!), ale mówić że to nie jest niebezpieczne jest delikatnym przegięciem, chyba że znasz w szczegółach metabolizm tego antybiotyku (ale wtedy byś nie pytał). (Jeszcze) 9 dni bez deksa to taki koszmar, żeby ryzykować wątrobę? Można potem całe życie nie móc pić piwa, licho co?
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
ArkejD

Drgawki chyba jednak nie mialy nic wspolnego z doksycyklina, ta sama z siebie moze uszkodzic nerki i/lub watrobe.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 24 / / 0
zazywam pramolan jest to antydepresant trojpierscieniowy. biore go na noc aby zasnac.
rano zazywam cital antydepresant z grupy ssri.
chcialbym w przyszlosci blizszej lub dalszej powtorzyc trip z dxm. bralem wczesniej rozne dawki, 300,450,900.
i oto pytanie.
z faq inmdy wynika ze nie powinienem brac deksa bo biore dwa antydepresanty a w dodatku ten trojpierscieniowy.
takze jakbym ktoregos dnia nie wzial ani rano ani wieczorem tych lekow to moge sobie pozwolic na tripa na dexie?

[Przenosze, bo watek juz istnieje.]
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2008 przez inmda, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3251 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Nie wiem jak sie ma z trójpierscieniowcami sprawa, sądze z tego co pamietam z ich dzialania to faza dxm na nic pewnie bylaby bardzo niefajna. Co do ssri splycaja znacznie euforie, nie wiem jak dlugo nalezaloby czekac zeby ich dzialanie ustalo ale sądze że dłużej niz 1 dzień. Na twoim miejscu po prostu bym se darowal dxm w tym czasie.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drug-on »
A nie masz ulotek od tych leków? Tam powinno być wszystko napisane najlepiej.

SSRI może doprowadzić do z. serotoninowego i nie będzie fajnie. Co najmniej 14 dni to się powinno raczej odczekać. A pewnie i więcej. Np. dla fluoksetyny należałoby czekać teoretycznie 5 tygodni.
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tori~ »
no mam ulotki ale na nich nic nie pisze :P czyli przerwa conajmniej 2 tyg? ehh to lipa :P
  • 3251 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Co prawda mój kumpel jechał na prozacu jak wdupczyl ze mna 675 ale:

Calkowcie zniknela euforia
Porobilo go tak ze nie szlo sie dogadac
Niewiele pamietal

Nie polecalbym.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.