Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 131 / / 0
Gdzieś w tym chyba wątku widziałem problem, jakoby dawać w kabel powinno się tylko i wyłącznie zgodnie z kierunkiem płynięcia krwi w żyłach. Jak w zasadzie można poznać ten kierunek w danej żyle.

I jeszcze miałbym pytanko jedno. Czy w tętnice można równie dobrze się wkłuwać co w żyłę? Niczym to nie grozi? Jeśli nie można, to jak odróżnić na sobie tętnice od żyły? Watek cały przeczytałem i na żadne pytanie z tych dwóch odpowiedzi nie znalazłem...
  • 869 / 15 / 0
w tętnicach jest jaśniejsza krew - jasnoczerwona/różowa - i nie wolno w nie podawać substancji.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 507 / 11 / 0
twardywzwod pisze:
Gdzieś w tym chyba wątku widziałem problem, jakoby dawać w kabel powinno się tylko i wyłącznie zgodnie z kierunkiem płynięcia krwi w żyłach. Jak w zasadzie można poznać ten kierunek w danej żyle.
%-D

Zgodnie z kierunkiem płynięcia krwi - czyli w stronę serca. Chyba wiesz jak krew krąży?..

edit: http://chomikuj.pl/titi4/NARKOTYKI*2c+N ... 817286.pdf

zapoznaj się z tym najlepiej, masz czarno na białym opisane jak prawidłowo wykonywać iniekcje
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 611 / 17 / 0
Zastanawiam sie, co sie dzieje z buforem w pompce, kiedy to powstaje. Przyklad; zaciagamy krew do pompki, po jakichs nastu/dziesieciu sekundach krew w pompce zamienia sie w cialo stałe. O co w tym chodzi? Czy to proces nagłego krzepnięcia? Jeśli tak - to na jakiej zasadzie to działa? Pytam, bo nie raz mi się zdarzyło.
Przejeb
Ciekawostka; amfetamina jest apirogenna, dowiedzialem sie tego wczoraj od ziomka walacego kota i te sprawy od ok 10 lat..
Jednym słowem nie ma prawie szans na zlapanie pirogenezy ;d
Wczoraj zachaczyłem o ścięgno i mnie trochę boli dzisiaj, trzeba będzie wrzucić coś przeciwbolowego ;P
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 1521 / 73 / 0
amfetamina zwiększa poziom utlenienia żelaza w hemoglobinie. Być może niskie pH podawanych roztworów ma związek z przyspieszonym krzepnięciem krwi.
tekst powyżej =/= prawda
  • 357 / 8 / 0
przy podaniu majki IV w okolicach dłoni wyszły mi w zupełnie innym miejscu (góra ręki) na bicepsie, łokciu po wewnętrznej stronie i kilka innych małych czerwonych plam na przedramieniu. Nigdy tego nie miałem - to jakaś reakcja alergiczna?
  • 611 / 17 / 0
Reakcja histaminowa.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 16 / 2 / 0
a ja robię tak: wbijam igłę w żyłę, czekam aż wypłynie z niej krew,dopiero wtedy zakładam strzykawkę z towarem i wciskam tłok.Czasami zostawiam igłę w żyle i wpinam kolejną pompkę z czymś innym lub z tym samym.
Uwaga! Użytkownik bulgarius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3899 / 242 / 13
mm cfane...

Może lepiej wenflon zakłuć na maraton ;)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 115 / 1 / 0
Walniecie 3mmc spuchnieta i zdretwiala/nznieczulona dlon, prawdpb. Podskornie i dlatego. Co o tym myslicie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.