Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 616 / 4 / 0
Jeśli masz "żylaste" dłonie to tam bardzo łatwo trafić w żyłę.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2003 / 121 / 0
Napiszę wam w skrócie, jak się używa kontrolki, bo sobie widzę niektórzy krzywdę zrobią.

Naciąga się płyn do pompki tak, żeby dochodził do połowy tego "dzióbka". Na to zakłada się igłę. W igle i w połowie tego dzióbka ma być powietrze! Potem wbijasz igłę w łapę, jak trafisz na żyłę, zobaczysz krew (ciemnobrunatną) w kontrolce, czyli w tym dzióbku. Wtedy najlepiej jest wbić igłę jeszcze troszeczkę, puścić staze i odciągnąć delikatnie tłoczek. Jak wpłynie więcej krwi, to można pukać. Strzykawka jest tak skonstruowana, że nie poda się w ten sposób powietrza, więc jest to bezpieczne. Trzeba tylko przy puszczaniu stazy i przy odciąganiu uważać, żeby nie wypaść!

Tyle i aż tyle. Nie do uwierzenia, jakie wtedy zrobienie zastrzyku jest banalne. Szczególnie jak się ma dobre/świeże żyły.
  • 47 / / 0
grzechotnik pisze:
Jak wypuszczacie całe powietrze to nie naciskajcie na tłok z całej siły, tylko powoli, bo mniejsza szansa, że ten bąbelek wyleci. Strzykawka idealnie w pionie też ułatwia wydostanie się.
Czemu mam wrazenie ze to napisalo 13 letnie dziecko? A tak poza tym to o czym Ty pier...lisz bo z za cholere nie wiem po co to napisales. Oswiec nas o czym myslales kiedy pisales swoja wypowiedz :huh:

@jacok

Dokladnie tak sa uczone medyczne sluzby ratownicze na studiach jesli chodzi o wykorzystanie kontrolki. Jedynie powietrze wypuszcza sie z juz zalozona igla.

:retarded:
  • 1611 / 34 / 0
3) Przydałoby się info jak dbać o instalację długofalowo – aby służyła nam na lata – czy smarować czymś? – jaki krem? (najlepiej tani), może jakieś witaminy, suplementy? itp.

Była mowa o ratowaniu łapek maściami z heparyną w momencie ałka, ale tu chodzi o działania prewencyjne.
Czy wyciąg z kasztanowca w maści Aescin będzie dobry, a może pogorszy?
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 3197 / 380 / 0
Najlepsze co można zrobić to zmieniać często miejsca iniekcji i jak jakiś fragment kabla jest trochę nadwyrężony to zostawić go w spokoju na co najmniej miesiąc aż dojdzie do siebie. Jak ci się zrobi zrost to już żadne kremy czy maści go nie usuną. Kremy z heparyną działają na krwiaki podskórne ale na samy żyły to nie mają wpływu.
  • 1198 / 8 / 0
Jesli ktos powaznie w krotkim czasie zniszczyl sobie zyły to najlepiej do lekarza, ale jesli w gre wchodzi samokuracja to :
- zastrzyki podskorne clexane
- jakis mocny lek przeciw zapalny(ibuprom powinnien dac rade)
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2010 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 397 / 3 / 0
Gdzieś tam w wątku mi przemknęło, że kupujecie wodę do iniekcji w aptece. Ja zawsze po wodę udawałem się do kranu, lub wyciągałem dłoń po Kroplę Beskidu, jeśli była w domu. Ta apteczna woda jest jakaś dużo lepsza, o co tu chodzi?
  • 1718 / 9 / 0
Jest czysta i ma odpowiednie pH. Ale przegotowana z kranu tez jest OK. Mineralna, jak sama nazwa wskazuje ma mineraly, wiec kamien troche gorzej pukac.
  • 1959 / 58 / 0
Ja z dwojga złego wolałbym mineralną, przynajmniej wiem, że jest bardziej czysta niż kranowa. To tak jakby brać wodę z kibla :nuts: .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1718 / 9 / 0
Nie zdziwilbym sie jak woda z kibla byla by czystsza niz z kranu ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.