Zakładam że jedząc 2g/dzień kurkuminy, cynamonu 10-15g (ORAC ma bardzo wysoki bo >2500 w mikromoli TE/gram) i błękitu w nie śladowych ilościach powinienem się zainteresować tematem, napiszesz coś więcej lub dasz namiary gdzie o tym poczytać?
No i z każdym kolejnym dniem ten banan na ryju po porcji kurkumy. Doprawdy, niesamowita przyprawa. Ale ciii, bo jeszcze będzie delegal i czym ja zabarwię ryż, czy doprawię kurczaka, bo pewnie z automatu curry poleci
A już w tamtym roku władcy eurokołchozu, gdy uporali się z wielkim problemem objętości wody, potrzebnej do spłukania kupy oraz krzywizną bananów, zaproponowali ograniczenie cynamonu w produktach spożywczych ;-)
Nowe zakazy dla zabójczego imbiru i halucynogennej kurkumy są już pewnie szykowane w Europie Rad :diabolic:
Scalono - 909
Wiesz, kurkuma nie jest środkiem stricte doraźnym. Ja stosuje prawie codziennie i wtedy najlepiej czuć, nawet pojedyncze dawki. Ale fazy się nie spodziewaj. Po prostu robi się lepiej na duszy i ciele.
E: huja chyba wejscie EPH spowodowało to pogorszenie, jakiś czas temu chcąc mieć większy ogar dorzucilem więcej EPH i efekt był odwrotny spowodował tylko jeszcze większe rozkojarzenie i nie ogar, bark chęci do czego kolwiek i przymulenie.. tak jak 20-30 , min po jego zarzuceniu kiedy to mówiłem ze efekty się pogorszyły, zwykła kawa czego w życiu bym sie nie spodziewał spowodowala prawdopodobnie efekt znormalnienia.
A serio, to ja ten zapach lubię i psychicznie daje mi dodatkowe odczucie, że kurkumina krąży po moim organizmie i działa ;)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.