Zakładam że jedząc 2g/dzień kurkuminy, cynamonu 10-15g (ORAC ma bardzo wysoki bo >2500 w mikromoli TE/gram) i błękitu w nie śladowych ilościach powinienem się zainteresować tematem, napiszesz coś więcej lub dasz namiary gdzie o tym poczytać?
No i z każdym kolejnym dniem ten banan na ryju po porcji kurkumy. Doprawdy, niesamowita przyprawa. Ale ciii, bo jeszcze będzie delegal i czym ja zabarwię ryż, czy doprawię kurczaka, bo pewnie z automatu curry poleci
A już w tamtym roku władcy eurokołchozu, gdy uporali się z wielkim problemem objętości wody, potrzebnej do spłukania kupy oraz krzywizną bananów, zaproponowali ograniczenie cynamonu w produktach spożywczych ;-)
Nowe zakazy dla zabójczego imbiru i halucynogennej kurkumy są już pewnie szykowane w Europie Rad :diabolic:
Scalono - 909
Wiesz, kurkuma nie jest środkiem stricte doraźnym. Ja stosuje prawie codziennie i wtedy najlepiej czuć, nawet pojedyncze dawki. Ale fazy się nie spodziewaj. Po prostu robi się lepiej na duszy i ciele.
E: huja chyba wejscie EPH spowodowało to pogorszenie, jakiś czas temu chcąc mieć większy ogar dorzucilem więcej EPH i efekt był odwrotny spowodował tylko jeszcze większe rozkojarzenie i nie ogar, bark chęci do czego kolwiek i przymulenie.. tak jak 20-30 , min po jego zarzuceniu kiedy to mówiłem ze efekty się pogorszyły, zwykła kawa czego w życiu bym sie nie spodziewał spowodowala prawdopodobnie efekt znormalnienia.
A serio, to ja ten zapach lubię i psychicznie daje mi dodatkowe odczucie, że kurkumina krąży po moim organizmie i działa ;)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.