Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 3732 / 45 / 0
Juz wczesniej pisalam, ze z wenlaflaksyna podobnie. :-D
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 757 / 31 / 0
Podzielymy sie :moody:
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2518 / 28 / 0
Romantyczka pisze:
Zdecydowanie wolę mieć takie sigmy jak ja mam, niż takie, jak miał Hennessy...

Tak,ale Hennessy nie trafił do szpitala, tylko niejaki gruby Jogurcik. Tylko nie wiem o jakim zlocie się rozpisujecie.
  • 1587 / 11 / 0
Po 1. To Hennessy sam pisał, że zabrała go karetka pogotowia, a on myślał, że to kosmici
Po 2. Jogurt jeszcze nigdy nie trafił do szpitala przez sigmę! I on nie jest gruby !
rchiro the best
  • 2778 / 47 / 0
Romantyczka pisze:
Po 1. To Hennessy sam pisał, że zabrała go karetka pogotowia, a on myślał, że to kosmici
Przesadzasz i to ostro, bo nigdy czegoś takiego nie stwierdziłem.
  • 1587 / 11 / 0
Trochę przekręciłam, ale i tak mocno odklejone:
Hennessy pisze:
Ja na przykład potrafiłem dwa lata temu dać zawieźć się ambulansem do szpitala, bo sądziłem, że zrobią mi badania po których stwierdzą, że mam implanty od obcych cywilizacji i stwierdzą jednogłośnie, że jestem wybrańcem, ale z perspektywy czasu teraz tylko z tego rechotam.
rchiro the best
  • 2778 / 47 / 0
Nie mniej niż 3/4 twoich postów. Co to ma w ogóle do tematu?

Wypisali mnie po niecałej godzinie, bo jednak za bardzo ogarniałem. Mam się tego wstydzić, czy co, bo nie kumam co próbujesz tutaj przedstawić?
Ostatnio zmieniony 04 września 2012 przez hennessy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1587 / 11 / 0
Ale ja się odklejeniem szczycę, a Ty wstydzisz XD
rchiro the best
  • 2778 / 47 / 0
Błąd, młoda adeptko Jedi. To nie jest wstyd, tylko zwykły żal do samego siebie, że zrobiłem z siebie worek na białe tabletki, przez co długi czas stałem w miejscu, zamiast się rozwijać.

Twoje choroby, które tylko pogłębiasz mnie nie interesują. Nikomu nie zaimponujesz stopniem swojego odklejenia, wywołasz co najwyżej uśmiech politowania.
  • 3732 / 45 / 0
hennessy pisze:
Romantyczka pisze:
Przesadzasz i to ostro, bo nigdy czegoś takiego nie stwierdziłem.
AHAHAHAA Kosmici w czerwonych wdziankach z krzyzykiem.
Mnie nigdy nie zabrali do szpitala, fajfusy.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.