Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 622 / 27 / 0
Post autor: opiate warrior »
Jest duuużo wyższa. Mówiłem już o akcjach typu próba zatrzymania autobusu ręką i chęć napierdalania kierowcy.

A mnie to jebie, że będę miał w papierach nasrane. W takim stanie psychicznym jak teraz to i tak do woja się nie nadaję.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Post autor: Syn Bozy »
Jadł ktoś Lexapro? Jak je oceniacie?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 26 / / 0
Post autor: NIE STARY »
ja brałem. jeżeli chodzi o fobie społeczną,depresje oceniam go lepiej niż aurorix(moklobemid). w dawce 10mg działał w miare dobrze, ale zwiększyłem dawke do 20mg... i działał jeszcze lepiej. nie mam porównania do silniejszych ssri, niedługo dopiero zacznie jesć paroksetyne to dopiero bede mógł coś powiedzieć

pamietam jak bylem na 20mg to depresja znikneła, rozrywała mnie energiia jak grałem w kosza to robiłem żeczy nieprawdopodobne, szybkość i kondycja na +, cały dzień rogal na ryju i smiech ze wszystkiego, ogólnie zajebiście, ale pojawiły się lekkie problemy ze snem. Niestety póżniej się rozćpałem i lexapro przestało działać...
  • 459 / 3 / 0
Post autor: Piotrunio »
moim zdaniem najlepszym antydepresantem jaki mi pomógł to pernazyna, pomógł mi na tyle że biore go cały czas... moim zdaniem brak skutków ubocznych, za to piękne realne sny.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 13 / 0
Post autor: c0deine »
Piotrunio pisze:
moim zdaniem najlepszym antydepresantem jaki mi pomógł to pernazyna, pomógł mi na tyle że biore go cały czas... moim zdaniem brak skutków ubocznych, za to piękne realne sny.
Hehe, pojebało Ci się chyba.

Pernazyna to stary, zjebany neuroleptyk. Nie działa antydepresyjnie.

Neuroleptykiem, który działa antydepresyjnie może być conajwyżej olanzapina (Zyprexa, Zolafren) bo działa stabilizująco na nastrój itp.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 3 / 0
Post autor: Piotrunio »
niewiem, może placebo, ale jakoś sie czuje dużo lepiej jak miewam doły to jem po kilkanaście tabletek dziennie jakos się do niej przyzwyczaiłem.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 8 / 0
Post autor: oon »
dostałem dzisiaj od lekarza Trittico CR (trazodon) chociaz prosiłem o moklobemid. Brał to ktoś ? Jak to na was działało? Ja potrzebuję czegoś na lekka fobie społeczna i bezsenność, która chyba mam z odbicia po odstawieniu benzo i wenlafaksyny (chociaż jak przyjmowałem wenlafaksynę to też źle sypiałem). I w ogóle muszę sobie poprawić jakość życia bo ostatnio mało rzeczy mnie cieszy (ale to chyba nie depresja).
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2008 przez oon, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik oon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / 1 / 0
Post autor: Mariu$ »
od 2 tyg. biorę Sertalinę 50mg/d (Asentra) na depresję i fobię społeczną, rzecz w tym że jakoś nie odczuwam większych efektów. Jedynie co zauważyłem to mam bardziej ustabilizowany nastrój (nic nie rozpierdalam jak sie wkórwię), jestem bardziej rozluźniony a fobie społ. trochę mniej odczuwam, ale stan depresyjny mam nadal.

Może być to spowodowane zbyt małą dawką? Czy na pełne działanie jeszcze muszę czekać?
Uwaga! Użytkownik Mariu$ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 682 / 7 / 0
Post autor: NiezdrowyAntoś »
ja tez dostalem dzisiaj sertraline (Luxeta), psycho chcial mi dac albo Fevarin albo sertraline, powiedzialem ze duzo dobrego o sertla czytalem i dostalem, zobaczymy ; p ale chujowo jesli nie zadziala od razu tak jak chce bo next wizyta za 2 miechy a mi sie nie bedzie chcialo na darmo wpierdalac tyle czasu tego gowna, elo ; d

aha mam pytanko WAZNE!

czy tabletki Luxety (sertralina) i innych lekow mozna powyjmowac z "blaszek" i wrzucic wszystkie do jakiegos pustego pojemniczka po witaminach etc. Wolalbym miec to w takiej buteleczce niz w listkach zeby sie nie pytali co i jak ; p

Tak powiem, ze to kwas foliowy ; p Podsumowujac czy lek nie straci swoich wlasciwosci?
Sun Was High (So Was I)
  • 432 / 13 / 0
Post autor: c0deine »
Na mnie na fobię społeczną zadziałała dopiero przy 100mg/d.

Bądźcie cierpliwy. THE BEST SSRI niedługo pokaże swoją moc :>
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.