Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 220 / 11 / 0
hipochondria jak próba szukania odpowiedzi.
Sytuacja gdzie psychiatra się "myli" i nie jest nam potrzebny, a kiepski stan psychiczny to wina jakiegoś nierozpoznanego schorzenia. Zazwyczaj klasyczne choroby "łatwiej" wyleczyć niż psychiczne. Czasami tak też może być np nieleczona toksoplazmoza może wyglądac jak choroba psychiczna
  • 150 / 19 / 0
@pol90 @stivler

Dość rzadko. 3-4 razy dziennie, bardzo krótkie - ok. pół minuty peak, a potem kilka minut niepokoju. Kilka dni po pierwszych atakach pojawiły się na mojej twarzy czerwone plamy z których łuszczyła się skóra, do dermatologa idę za kilka dni. Te plamy już są na mojej twarzy rok czasu z różnym nasileniem. Dostawałem też takich ataków, które były zaindukowane metylofenidatem. Ataki paniki przy MPH/stimach to chleb powszedni, ALE - nigdy tak nie reagowałem na MPH. Nie wiem, nie znam się na tym.
Generalnie moja choroba neurologiczna to jest coś odrębnego. Moja neurolog również stwierdziła, że dzieje się coś nie związanego z moją główną chorobą.
Endokrynolog mówi, że to prawdopodobnie IBS.
W 84% IBS występuje SIBO http://naczyniapolaczone.pl/sibo-small- ... owth-cz-i/ - więc może też to sprawdzę.

Zastanawia mnie kwestia zaniku działania leków. Zrozumiałbym jeszcze gdyby to był lek pojedynczy, a sprawa tyczy się nawet propranololu - 10 mg starczyło, aby uspokoić serce, teraz nie wystarczy nawet 50, a lęku, który mógłby przyspieszać serce i tym samym wymuszać większą dawkę - nie ma. Najpewniej gastrolog mnie nie ominie.
  • 220 / 11 / 0
jak będziesz miał jakąś diagnozę "nie psychiczną :)" to daj tu znać. Niestety objawy somatyczne to chleb powszedni długotrwałej nerwicy. Oczywiście nie piszę, żeby Ci dokopać. Chodzi tylko o to, że możesz stracić pół zycia na szukanie choroby, której nie ma
  • 38 / 1 / 0
Czy mogę mieszać Mianseryne z Astentrą ?
  • 2897 / 619 / 10
[mention]TheMan13[/mention]
Stosowanie obu leków równocześnie może nasilać działanie mianseryny, jak również jej objawy niepożądane. Wzrasta ryzyko poważnych zaburzeń określanych jako zespół serotoninowy.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 3455 / 1121 / 0
SSRI i NaSSA to często stosowane połączenie. W wypadku niedostatecznej odp na SSRI dodaje się miansę lub mirtę.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 38 / 1 / 0
Czyli mogę stosować a jaki ssri polecacie do mianseryny ?
  • 16 / / 0
Ja brałem fluo i sertralinę z mianseryną, spasłem się okrutnie. Już lepszy mix ssri z mirtazapiną, spasiesz się, ale mniej.
  • 38 / 1 / 0
Biore dopiero 1 dzien Mianseryne, Sertroina i Amisulpiryd.
Teraz czuje ze mam znacznie podwyzony humor. Mam motywacje
Czy to mozliwe zeby leki tak szybko zaczely dzialac ?
  • 38 / 1 / 0
Biore mianseryne i sertroine kiedy zacznie dzialac ? 2 tyg. czy raczej dluzej ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.