Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 585 / 62 / 0
przepisano mi na zaburzenia lekowe (miewam rzadko ataki paniki i tyle, 0 depresji czy cos) escilatopram i mianseryne. do SSRI zawsze bylem negatywnie nastawiony i szczerze mowiac nie zamierzam tego lykac. z kolei o mianserynie wiele dobrego slyszalem.

pozostaje glupie pytanie: czy na mianserynie moge cos cpac? bo na ssri podejrzewam ze niezbyt. i prosze zeby nikt nie wyskakiwal z popularnym powiedzonkiem 'albo sie leczysz, albo cpasz', bo serio jedyne na co cierpie to ataki paniki, ktore zreszta miewalem 3 lata temu i przeszly jak dostalem rolki...

a, i dodatkowo na odstawke benzo dostalem pake Xanaxu polowek. lekarz imo debil. zamierzam zapisac sie do kolejnego (i rownolegle terapia) i dowiedziec sie czy to moje leczenie ma sens, no i dostac cos normalnego na odstawke benzyn... jak juz to moim problemem bywa brak motywacji - takie typowe nicmisieniechce - ale to sie chyba zdarza kazdemu? czy np bupropion bylby tu ok? wydaje mi sie spoko, a poza leczeniem bani widzialem sporo w necie paperow ze pozytywnie wplywa na inna chorobe ktora cierpie. : ) generalnie naprawde nie czuje zebym mial problem z sero.
  • 128 / 6 / 0
mianseryna na sen jak najbardziej, a jak masz rzadko napady paniki to miej przy sobie ten alprazolam. Chyba, że boisz się cugu?
Mnie kiedyś lekarka przepisała Paroxetynę i powiedziała, że jak będzie bardzo źle, to żebym wziął połówkę Xanaxu.
Uwaga! Użytkownik Klonik2mg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 62 / 0
[mention]Klonik2mg[/mention] zanim xanax SR sie zaladuje to mi atak przejdzie... cugu na nim sie nie boje, i tak jestem wjebany w benzo i chce odstawic - liczylem na to ze dostane od typa rolki czy chociaz klony, a dal xanax.
  • 128 / 6 / 0
No to "zwykły" Xanax, a nie SR. Bardzo szybko się ładuje.
Uwaga! Użytkownik Klonik2mg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 62 / 0
[mention]Klonik2mg[/mention] no ja to doskonale wiem, rownie dobrze moge ogarnac sobie wiecej eti. sek w tym ze ja do tego konowala poszedlem zeby benzo odstawic, a ten mi dal xanax... z atakami sobie poradze bez benzo, tak jak robilem to pare lat temu.

ponawiam w sumie dalej pytanie: w jaki antydep celowac czy w ogole olac sprawe? nie uwazam zebym mial depresje. bardzo mnie kusi bupropion, tylko nie mam zielonego pojecia jak zagadac do lekarza. w kazdym razie przy sero naprawde nie chce grzebac i zadnej recki na SSRI nie zrealizuje. mozliwe zeby sama mianseryna mi wystarczyla jako antydep? ostatnio na bezsennosc nie cierpie, wiec tutaj mi malo potrzebna, no ale humorek ponoc tez poprawia. :) no i znowu pytanie - czy z miansa moge jesc cos co releasuje sero, czy nie? tutaj wyglada OK.
  • 904 / 175 / 0
Zależy jak reagujesz na antydepy. Niektórych pobudzają i nakręcają, innych mulą. Nie każdemu też chce się pierdolić miesiąc z ubokami dla nie wiadomo jakiego efektu. To trochę loteria. mianseryna w ogóle nie działała na mnie antydepresyjnie. Za to robi z człowieka zajebiste warzywo- chce się tylko jeść i spać. bupropion w chuj kosztuje :-p
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 62 / 0
ta, obczailem wlasnie cene bupropionu i chyba podziekuje. tianeptyna tez brzmi git (i nie, nie bede jej naduzywal ze wzgledu na agonizm rec opio) - jak generalnie takie cos ugadac od sajko?
  • 904 / 175 / 0
Idziesz do nowej przychodni, mówisz że twój lekarz wyparował. Opowiadasz jakie masz problemy, że brałeś to i to, i dostajesz. Jak masz dobre relacje ze swoim lekarzem to mówisz wprost że chcesz spróbować. Antydepy sami wciskają więc to nie problem.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 6 / 0
Właśnie, sami się zastanawiają, co Ci wypisać, na twoje przypadłości -nikt nie ma tych samych objawów(nie reguła). Tylko niektórzy lekarze, od razu przepisują Paroxetynę na wszystko. Jak zasugerujesz jakiś lek: "który wcześniej bardzo pomagał"- to powinieneś dostać, a jak zasugeruje Ci własny, to powiedz, że go brałeś przez długi czas i skutki uboczne były potworne, ewentualnie nie pomógł po długim stosowaniu wcale.
  • 45 / 12 / 0
17 stycznia 2018sidik pisze:
ta, obczailem wlasnie cene bupropionu i chyba podziekuje. tianeptyna tez brzmi git (i nie, nie bede jej naduzywal ze wzgledu na agonizm rec opio) - jak generalnie takie cos ugadac od sajko?

30 sztuk 170zl :) 150mg

update z niedawna. Szczecin.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.