Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 682 / 7 / 0
no nie przywyklem do tak dlugich postow ;] ty mi powiedz chlopaku co cie w zyciu na plus zmienilo z dragow i z czystej psychoterapii, sprobuje cos wyciagnac dla siebie ;]

ja eksperymentuje sobie wolno z coraz nowszymi substancjami, ale wszystko ostroznie bo chcialbym sie jeszcze porzadnie wyedukowac wiec pamiec i koncentracja sa na pierwszym miejscu ; )

ps kobiety i seks sa przereklamowane - dzieki ci o wielki dxm'ie :D
Sun Was High (So Was I)
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zabol »
zabol pisze:
Asertin 50mg

Substancja aktywna Sertralinum

Dawkowanie Rano jedna tabletka czyli 50 mg a o 17 po południu 20mg Citabaxu
Zaczynam tak brać od poniedziałku za jakiś czas wpadne napisać co i jak. Pozdrawiam ćpunki ;)
Hmm no niestety na mnie setralinka działa źle ;/ .Lęki się niestety nasiliły.Od dzisiaj zmniejszam dawkę i odstawiam.
Ale mówię na każdego inaczej leki działają.Mi pomaga citabax czyli to samo co cital a setralinka powiekszyła lęki
Dowód mojej teorii
fidelc pisze:
Moim zdaniem sertralina jest b. dobrym lekiem antydepresyjnym duzo lepszym od citalu po ktorym nasilily mi sie leki.Biore ja od dwoch tygodni, Juz widze efekty - szczegolnie pomaga mi na fobie spoleczna.

Ktos napisal o pernazinum, bralem to w dawce 200/mg na dzien i wydaje mi sie ze dziala przeciwlekowo w jakims stopniu.
Na tego Pana z kolei działa źle cital więc kurwa trzeba testować na sobie co jak działa.I co najmniej 3 tygodnie bo jak ktoś się wyłamuje po tygodniu i mówi że nie trybi to jest moim zdaniem śmieszne.Nawet na niektórych ulotkach jest napisane że pełne działanie leku zaczyna się po około 2 tygodniach gdy substancja czynna osiągnie odpowiednie stężenie w organizmie.Niektórych tryknie szybciej niektórych później np 3 tyg dlatego moim zdaniem to jest optymalny okres testingu ;) pzdr
Uwaga! Użytkownik zabol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 116 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lorazepam »
Ja mialem tak ze Cipralex (escitalopram,lexapro w pl) odstawialem po tygodniu ale nie bylo to z powodu zwiekszonych stanow lekowych tylko z tego ze cpam(kodeina,tramal), a przy polaczeniu tych lekow mialem bardzo nieprzyjemne objawy.wczesniej leczylem sie lekiem Mirzapine (mirtazapina) przez 3 miechy i zniwelowal wszelkie lęki do czasu jak uplynelo kilka miesiecy od odstawienia. Jak ktos ma silna depreche/nerwice takie leki trzeba brac minimum rok-dwa albo dluzej,IMHO.Po mirzapine, zrobilem sie bardziej kreatywny,lepiej myslalem i kontaktowalem sie ludzmi minusami bylo brak libido,zwiekszony apetyt ale cos za cos (TLPD zwyczajnie zwiekszaja apetyt podczas gdy SSRI (szczegolnie fluoksetyna) go zmniejszaja.chodzilem pol roku na psychoterapie grupowa i guwno dala.

moj psychatra uwaza ze nerwica i agorafobia(w moim przypadku)to problem z pewnoscia siebie (?)a ja czuje sie dosyc pewien siebie szczegolnie jak jestem nacpany, hehe.ale wg mnie najlepsze na nerwice sa bezo,nie zadne antydepresanty,np. lorazepam,i klonazepam w dawce dziennej przez jakies dwa tygodnie beda mialy wplyw taki sam jak branie ssri/tpld przez kilka miechow,pozneij leki wracaja,wraca fobia,tak jest u mnie. A wogole to nie chce tego przezwyciezyc , jestem kompletnie zrezygnowany,ale psychiatra tego nie rozumie.Pozatym wmawia mi zebym pomyslal o szczesliwych chwilach w zyciu,kiedy ja ich mam za malo,mowi ze widzial ludzi duzo bardziej nieszczesliwych odemnie i jakos sobie radza.Zupelnie go nie rozumiem,zdaje mi sie ze wcale mi nie chce pomoc tylko mnie dobic...kiedy i tak nieszczegolnie dobrze sie czuje.Zalecil mi psychologa,mam isc od nowego roku,on najwyrazniej mi nie pomoze... coz,takie zycie.
Uwaga! Użytkownik Lorazepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zabol »
No niestety jeśli chodzi o psychiatrów to oni są od leczenia lekami i z takimi to zbytnio nie pogadasz.U mnie wizyta trwa 10 minut.Jak się czuje, ile zostało leków i wypisanie recepty.Jak coś nawijam to chyba w ogóle nie słucha .Jak pogadać to tylko psycholog ale nie wierze za bardzo w skuteczność takiej terapii.
Uwaga! Użytkownik zabol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 18 / 0
no kurwa musze powiedziec, ze w moim przypadku sertralina + buspiron dziala zajebiscie. Jutro minie rowny 3 tydzien odkad zaczalem brac, od tygodnia 50 mg sertraliny + 20 mg buspironu ( wczesniej 10 mg buspironu) . I dziala kuuuurwa !!!! :D:D:D:D:D:D:D Pewnosc siebie wyraznie sie zwiekszyla, prawie wogole lęków i prawie zero fobii spolecznej. Dzisiaj jestem bo ciezkiej nocy chlania, mam kaca, ale nie mam tak jak zaqwsze, ze mam mega dola i pol godziny zbieram sie do zejscia na dol i nalania szklanki wody. Chec do dzialania tez sie wyraznie zwiekszyla. Wiec ogolnie jesty duza poprawa, a juz mysllem ze na mnie nie zadziala, tak jak fluoksetyna. No i moge pic nawet duzo i nic specjalnie zlego sie nie dzieje. Prawie zadnych skutkow ubocznych , libido normalne ( pewnie zasluga buispironu ktory stosuje sie rowqniez w celu zwiekszenia libido przy kuracji SSRI). Najsmieszniejsze jest to ze niby ten miks sie stosuje rowniez w celu przestania palenia, ale gowno dziala, jaram caly czas jak pojebany hehe.
As above, so below
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Kurna no przydalaby sie paroksetyna i klony :D Chyba pójde i jakoś nakręce moją psychiatre na paroksetyne bo, jak zacząłem narzekac na sertraline to mi flukse dala, fakt fluksa spoko, ale slabe toto.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 10 / 0
Paroksetyna fajna i przyjemna jest :) Ale... krotko mowiac... nie poruchasz ;)
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 682 / 7 / 0
ja bralem wiele antydepresantow i z libido bylo ok - nieco slabszy orgazm, ale tylko nieco i tez troche inny, nie narzekalem, ale jest jeden lek przy ktorym nie bylo najmniejszej szansy dojsc 40mg paroksetyny, mozna bylo probowac doslownie godzinami a i tak nici :p
Sun Was High (So Was I)
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Biorąc pod uwage to że żeby poruchać trzeba albo wyjść z domu albo użyć neta w celach towarzyskich to chyba i tak nic nie trace.

Postanowiłem po chwili namysłu sie rozpisać, lubie sam sobie realia wykładać, niz ganiać je pod deklem jak babcia po stodole.

O co chodzi:
-po pierwsze prokrastynacja, czyli odkładanie wszystkiego na potem, ciężka sprawa
-po drugie brak pewności siebie (przy czym wiare w siebie i mniemanie o sobie mam myśle wysokie)
-strach przed wszelkimi obowiązkami jako następstwo prokrastynacji
-przegięty perfekcjonizm i naiwny optymizm, ogólnie brak motywacji

Sertralina - ogólnie dobra rzecz, mimo ze nie tak mocna jak sie spodziewałem. Wkurwiała mnie potliwość, szczękościsk i to podejscie do świata. Na sertralinie wszędzie widziałem żenade tego świata, z czym nie omieszkałem sie z nim nie podzielic. Najgorsze było to że szukanie sobie laski w takim stanie nie wchodzi w grę. Zanim przeszła mi fobia społeczna stałem sie jedynym wartościowym człowiekiem na tym świecie. Z każdego sie nabijałem i każdy mi sie wydawał frajerem (troche tu na forum tez robiłem jazdy ;) ). Kumpel mówi do mnie "mógłbyś już przestać sie tak szyderczo uśmiechać?" :D

Fluoksetyna - fluoksetynie poza tym że mi jebie sen nie mam nic z powyższego do zarzucenia ale to jest jeszcze słabsze niz sertralina. Choc działanie ma już bardziej zblizone do tego czego oczekuje. Poprawia pewność siebie ale nie patrzy sie na ludzi z góry. Jest słabsza, ale lepsza, ale myśle że zwiększanie dawek nie ma sensu bo jestem niecierpliwy a to mi sie dopiero jakis czas temu w koncu załączyło na full.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 238 / 1 / 0
Pierwsza połowa Twojego postu to jak by o mnie.

:)
ODPOWIEDZ
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.