Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 21 / 3 / 0
Sadze ze kazdego roku zbierane jest conajwyzej kilka procent z tego co natura dala. Aczkolwiek ten sezon dla mnie skonczyl sie juz kilka tygodni temu a o zapasach moge sobie pomarzyc. Zdecydowanie najgorszy rok, w przyszlym rezygnuje z okolicznych miejscowek i wyjezdzam w gory kiedy tylko warunki beda idealne.
  • 488 / 13 / 2
Na pewno jest więcej, ja tylko podliczyłem ile ludzie twierdzą że znaleźli w tym wątku. Większość ze znalezionych grzybów należy do ludzi którzy ich zebrali po 1-2 tysiące, a następną dużą grupą są ludzie co znaleźli od 100-700. Ale wykresów statystycznych już nie chce mi się robić ;-)
  • 35 / / 0
Podkarpacie
Przynajmniej u mnie sezon się skończył jakiś tydzień temu znalezione 8 starych gribkow. Przejadę się w tym tugodniu jeszcze raz orientacyjnie ale wątpię że coś znajdę.
  • 133 / / 0
Sezon 2013 lipa straszna może ten rok to 1/5 tamtego sezonu jak nie gorzej ale i tak ważne, że się udało kilka razy odlecieć ;-)
3D w HD
  • 290 / 4 / 0
Mam zrobione zdjęcia swoich dwóch tegorocznych największych zbiorów Jeśli znajdę kogoś kto potrafi je tu wstawić (bo sam nie potrafię ) to udokumentuje znalezisko Nie wiem ile sztuk ale ponad 70 gram suszu
  • 871 / 119 / 22
zewsząd i znikąd pisze:
Kurczę, zdeczka Wam zazdroszczę... Zdaje się, że tak późne zbiory to głównie w górach i że w Kampinosie nie ma na to szans.
Się bym nie poddawał. Wczoraj na podwarszawskiej łące nakosiłem w 1h ponad 150 dużych i garść małych. A i jeszcze młodzież wyłazi. Z braku czasu nie spenetrowałem całej łaki o wielkości ok. 2 hektarów, tylko tyle ile widać w kółku. Łączka ładnie wykoszona, łysice same włażą w oko.

[ external image ]

PS. Psze nie pisać na priwa gdzie, bo znajomemu zapodałem miejscówkę i dziś od rana kosił. Jeszcze nie wiem ile nakosił.
  • 871 / 119 / 22
Nakosił ponad 2 tysiące i więcej nie dał rady bo zmrok napadł...
  • 144 / 6 / 0
Pogratuluj koledze :)!

W górach albo już koniec sezonu albo ktoś zapierdala mi łysice spod nosa. Jest to wielce prawdopodobne, tym bardziej że na drodze prowadzącej do grzybowej polanki znalazłem 3 rozrzucone łysiczki... Przyznać się - który to? :evil:
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 29 / / 0
Jest może ktoś z dolnego śląska ,kto dalej wyciąga jakieś lance z łąk(mam na myśli bardziej te górzyste tereny)? Pytam z racji ,że na swoich miejscówkach ostatnio byłem jakieś 2tyg temu i już wtedy było nieciekawie (mianowicie coś koło 30szt) ,a nie uśmiecha mi się jeździć w ciemno bo kawałek mam. Z góry dzięki ,bless
  • 871 / 119 / 22
winogron pisze:
Pogratuluj koledze :)! W górach albo już koniec sezonu albo ktoś zapierdala mi łysice spod nosa. Jest to wielce prawdopodobne, tym bardziej że na drodze prowadzącej do grzybowej polanki znalazłem 3 rozrzucone łysiczki... Przyznać się - który to? :evil:
Pogratulowałem i pojechał dziś kosić dalej :yay: To nowa miejscówka, bo pojechałem na starą sprawdzoną i pewną (rekord ponad 6 tys w kilka godzin), ale znalazłem ino 2 szt. i wszędzie leżały pety i 4 puszki po enerdzajzerach. Raczej nie od rolnika i krówek, czyli "ktoś zapierdala mi łysice spod nosa". Ale trudno winić kogokolwiek, wszak to nie nasza "własność". Znalezione - nie kradzione...
Zablokowany
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.