Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 422 / 3 / 0
Moój najlepszy '08. Jutro ostatnia wyprawa, z dwa tyg nie byłem, ostatnim nic, przedostatnim garsteczke, jeden z najlipniejszych sezonów.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 3 / 0
Jest ktoś z okolic Koszalina? Gdzie można by tam znaleźć grzyby? Np. na górze chełmskiej w lesie mogłyby być? W której stronie szukać? Bo coś wierzę w ten koszalin razem z duckduckgo wierzymy. No. Pozdro.
"Słowo trauma z greki oznacza ranę, a wie pan jak jest sen po niemiecku? Traum. Rany rodzą potwory"

http://blackoleander.blogspot.com/
  • 48 / / 0
łowicie jeszcze jakieś łysice?

ja jutro raczej po raz ostatni przejdę się na polanki i sprawdzę jak się sprawy mają
ogólnie rzecz biorąc w tym sezonie ilość łysic dupy nie urywa
nie jest też źle, ale liczyłem na coś nieco więcej
poniższy teksty był efektem stanu potocznie zwanego chęcią wypowiedzi
  • 64 / / 0
Wczorajsze łowy ok 100 łysic, w ubiegłym tygodniu codzienne wyprawy na 2-3 h również kończyły się na 100. Mimo, że nie ma ich za wiele, są bardzo duże, średnio po wysuszeniu mają 50-100 mg ;).

Rosną jeszcze, aczkolwiek wyzbierałem już co się dało, trzeba poczekać aż pojawią się nowe. Wydaje mi się, że warunki w najbliższym czasie będą korzystne i o ile śnieg nie spadnie jeszcze jeden rzut się uda.
Uwaga! Użytkownik hahul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
@hahul
Jakie województwo?
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 64 / / 0
winogron pisze:
@hahul
Jakie województwo?
Małopolskie.
Polany Beskidu Małego;).
Uwaga! Użytkownik hahul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
Ohoho :) :) :)
W takim razie jutro idę na poszukiwania. :) :) :)
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 382 / 8 / 0
W Kampinosie nic a nic, nawet "sobowtórów" nie ma. Znalazlam tylko dwie (przypuszczalne) grzybówki... Nie szukałam co prawda jakoś bardzo dokładnie z powodu przemoczonych nóg (idiotyczny błąd przy próbie znalezienia skrótu), ale skoro w kilkunastu przeszukanych miejscach nie było nic, mało prawdopodobne, by na łące coś jeszcze dało się znaleźć. Pożegnałam się z łąką, ale w przyszłym sezonie zamierzam się wybrać jeszcze we wrześniu, tym bardziej, że już umiem szukać i rozpoznawać, znam miejsce, więc mogę jeździć tam choćby sama.
Tak późno wyszło, bo wolałam jechać pierwszy raz z kimś, kto już zbierał, nie polegać wyłącznie na wiedzy teoretycznej... A kolega ciągle mędził, że może on zaraz ruszy w Polskę, co chwila zmieniał zdanie i w końcu pojechaliśmy dopiero w drugiej połowie października.
  • 143 / 1 / 0
Dzisiaj przekroczone 300szt w 1h ale znaczna wiekszośc lekko podsuszone i małe. Nadchodzi pizdziawa więc przypuszczam że to byl ostatni sensowny zbiór w tym roku.
  • 382 / 8 / 0
Kurczę, zdeczka Wam zazdroszczę... Zdaje się, że tak późne zbiory to głównie w górach i że w Kampinosie nie ma na to szans.
Zablokowany
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.