Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 8 / / 0
Pierwszy wypad w tym roku z wynikiem: 74 sztuki. Region ekspedycji: Zachodniopomorskie. Nie ma małych, a patrząc na długoterminową szybko się to nie zmieni i następny wypad zapowiada się dopiero w październiku.
  • 657 / 8 / 0
sorry zjadlem caly swoj zbior zanim zdazylem zrobic foty. A bylo tego z 70 sztuk
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 290 / 4 / 0
Kurwa tyle łysic to w życiu na oczy nie widziałem!!
Obszedłem swoje trzy polanki gdzie zebrałem łącznie ponad 150 sztuk
Jednak dzisiejsza wyprawa miała za zadanie szukanie nowych spotów (mj) na przyszły rok, zamiast tego trafiłem na super łąkę o wielkości kilkudziesięciu hektarów Teren generalnie podmokły ze skoszoną trawą, w miejscach o niewielkich wzniesieniach rosły setki łysic po dwadzieścia parę w jednym miejscu Zebrałem tyle ile się dało, pojemnik 2,4 litra uciśnięty na maksa
Nie zamierzam tego liczyć ale będzie ich z 1000 sztuk :yay: :-D Mogłem zebrać więcej tylko późno się zrobiło a do samochodu miałem spory kawałek
  • 1 / / 0
Mazowieckie płn-wsch nicość. Dzisiaj zrobiłem ponad 20km po okolicy w ok 3h i nic. Tereny wydawało by się idealne, mokro, krowie kupy, jeże itd.. Trzeba się wybrać następną razem samochodem
  • 8 / / 0
dzisiaj okolo 150/2h nie liczone
  • 5 / / 0
Małopolska: Wczoraj znalezione ok 80 sztuk z czego sporo małych zostawionych:D łąka wielka ale tylko w jednym miejscu rosły;]
  • 67 / / 0
Hank pisze:
Mazowieckie płn-wsch nicość. Dzisiaj zrobiłem ponad 20km po okolicy w ok 3h i nic. Tereny wydawało by się idealne, mokro, krowie kupy, jeże itd.. Trzeba się wybrać następną razem samochodem
Też jestem z tych okolic. W tym roku pierwszy raz na poważnie wziąłem się na poszukiwania. Obszedłem już wiele takich "idealnych" miejscówek, gdzie jest wilgotno, pełno jeżyków, krowie placki itp. i nie znalazłem tam nic. Za to w obu miejscach w których natknąłem się na łysiczki było w miarę sucho i leżała tam ścięta trawa, taka że tak powiem lekko nadgnita, a spomiędzy niej wyglądały wyglądały sobie łysiczki. Może to nie reguła, ale na razie tylko w takich miejscówkach znajdowałem grzyby, nie tylko zresztą łysiczki, bo innych też tam było sporo. Może warto spróbować właśnie w takich miejscach, wydaje mi się że są tam dobre warunki dla tego czego szukamy.
  • 8 / / 0
Ja byłem z psem na 30 minutowym spacerku i bieda, bo koło 40 a przecież ciągle pada powinno być więcej.
  • 684 / 154 / 1
Ku*wa. Ciągną się dni w których nic nie znajduję :#: . Nie potrzebuję rad, bo rozpoznać potrafię, znaleźć znajdę, ale zaczynam coraz częściej myśleć, że w moim regionie tego nie ma ( to moje pierwsze poszukiwania w życiu ). Jeszcze raz spytam - północ podkarpackiego, ktoś zbiera ?. Szczególnie rejony Lasów Janowskich ( niedaleko rzeki San ).
  • 1392 / 10 / 0
Menda8888 pisze:
Małopolska: Wczoraj znalezione ok 80 sztuk z czego sporo małych zostawionych:D łąka wielka ale tylko w jednym miejscu rosły;]
Typowe. Jaki region Polonia Minor?

@up: Dla mnie jest niemożliwością, że tam ich nie ma. ;-)
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
Zablokowany
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.