Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 30 / / 0
zWidzian pisze:
Coś szerzej?
Jeśli dobrze zrozumiałem to interesuje cię moja propozycja?
Nasza dalsza konwersacja nie ma najmniejszego sensu merytorycznego albowiem egzystujesz w zbyt płytkim brodziku intelektualnym,a twoja elokwencja nie jest adekwatna do mojej erudycji-co koliduje z moimi imperatywami
  • 4024 / 374 / 951
Chodziło mu o post Akodeena, Twój w momencie gdy odpisywał był jeszcze niewidoczny.
  • 1 / / 0
Duchy lasu w końcu doprowadziły mnie do celu. Oto efekty:
[ external image ]
Miejsce - Polska południowa, Gorce. Dodam, że to już moja trzecia wyprawa w tamte rejony. Poprzednie dwie odbyłem rok temu z marnymi efektami, kilka sztuk nie wartych nawet konsumpcji. W tym roku obrałem inny szlak i w końcu znalazłem miejscówkę. Dla zainteresowanych tamtejszymi rejonami powiem tak: Można przejść całe Gorce i nie natrafić na grzyby. Zbiór ze zdjęcia to plony z jednej małej polanki, niepozornej, ale wilgotnej i upstrzonej odchodami, prawdopodobnie owiec.
  • 72 / 2 / 0
Czuję ich obecność, ale czas na zbiór będzie odpowiedni.. Cierpliwość popłaca, po co zbierać po parenaście sztuk? :nuts:
brak podpisu
  • 657 / 8 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
Chodziło mu o post Akodeena, Twój w momencie gdy odpisywał był jeszcze niewidoczny.
ocb?
Forest_Druid pisze:
Duchy lasu w końcu doprowadziły mnie do celu.
Łoł! jeden wyglda jak psilocybe mexicana moze jakies kozy z boliwii sie tam pasły
Ostatnio zmieniony 24 września 2013 przez Akodeen, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / / 0
właśnie znowu wyruszam na okoliczne łączki, pogoda jest idealna - wczoraj padało, dziś przypieka słoneczkiem :)
w tym roku mam nadzieje na srogie zapasy na cały rok.
Ostatnio zmieniony 24 września 2013 przez alice_in_chains, łącznie zmieniany 1 raz.
And I was thinking to myself,
’this could be heaven or this could be hell’
Then she lit up a candle and she showed me the way
There were voices down the corridor,
I thought I heard them say...
Welcome to the hotel california
  • 10 / 2 / 0
Witam :) To mój pierwszy post na tym forum. W tym roku pierwszy raz wybrałem się na łowy(dolny śląsk, parenaście km od Czech) z zerowym doświadczeniem i... W piątek 110 w 30 minut a w sobotę 120 w 1,5-2h :) A w dodatku ta miejscówka jest oblegana przez całe miasto, jakby tylko na niej rosły grzybki w całej okolicy. Teraz tylko czekać aż to miejsce obrodzi znowu :)
Wiadro to nie sposób palenia, to styl życia %-D
  • 3 / / 0
Północna wielkopolska, na szybko znalezione ok 30 sztuk.
  • 135 / / 0
Drodzy grzybiarze uważajcie na kleszcze!!!! jest ich pełno, są teraz w drugim terminie rozmnażania.Lecz na szczescie te młode kleszcze nie powinny przenosić chorób.Dokłądnie się obszukajcie po przyjsciu do domu ,najwiecej ich jest na łakach prz lasach.
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 77 / 2 / 0
Uważajcie bardziej na policje, u mnie lubią zajeżdżać na najbardziej obleganą łączkę, ostatnio nawet pytali się chłopak co grali w nogę obok jak wyglądam czego tam szukałem i gdzie jechałem. :nuts:
Zablokowany
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.