Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 272 / 25 / 0
Co do dawek to mnie 1.5g hcl bardzo mocno porobiło, coś jak sen na jawie/nody, ciężko opisać, ale było mocno, nie było sensu dorzucać. Ale nie w ciągach tylko jednorazowo, i nie jestem też przetyrany depresantami. Dla mnie to spora dawka.
ehee
Pij eter, będziesz wielki
  • 1002 / 308 / 5
12 marca 2024Johny_Bit pisze:
Tak naprawdę wszystko co jest powiązane z GABA jest uzależniające ale przykładowo kac po alko wywołują głównie zanieczyszczenia (metanol). Dobry bimberek od jakiegoś wiejskiego magika nawet jeśli urwie mi film to nie mam kaca na następny dzień mimo iż większe ilości pije niezwykle rzadko (pijany jestem maks raz na kilka lat). Może tutaj jest podobnie. W każdym razie postaram się tego nie sprawdzać.
Lekki offtop ale...
Sprawdzenie czym jest kac i co go wywołuje jest banalnie, banalnie proste, nawet onet odpowiada na to z sensem.
Jedynym miejscem gdzie możesz spotkać metanol jest właśnie bimber. Nawet denaturat nie może mieć obecnie metanolu.
A za kaca odpowiadają nie żadne zanieczyszczenia, na pewno nie metanol a metabolit alkoholu etylowego, aldehyd octowy.

A "głęboki" sen po fenibucie wcale nie jest regenerujący i twoje złe samopoczucie po 4 dniach mogło być tego wynikiem (o ile ładnie jadłeś i piłeś przez te 4 dni).
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1 / / 0
Witam ćpuńską brać ;)

Zachęcony recenzjami zamówiłem z polecanego źródła (czarna saszeta) fenka, potestowałem przez 2 tygodnie i... nie jestem zachwycony. Doszedłem do 2 gram i głównie czułem niezbyt przyjemne mrowienie i spięcie. Poza tym uciął po 2h snu z doby, po prostu sie nie chce, trzeba wstać. Odstawiłem 3dni temu, nie wiem czy jest sens próbować wyższe dawki.
  • 377 / 112 / 0
Te mrowienia / uczucie jakby prąd przechodził przez palce to wynikają ze zbyt częstego brania właśnie.

To dość wysoka dawka , jak nie działa to jej nie podbijaj bo raczej tylko negatywnych efektów będzie więcej.
"Life pain always sexy"
  • 302 / 36 / 0
Na początek 2 g powinny poklepać, od takiej dawki też zaczynałem i było zajebiście. Jeśli nie działa to najprawdopodobniej jesteś w gronie osób na które nie działa, możesz ewentualnie zarzucić testowo większe dawki, jeśli nie bedzie efektu to odpuść fena i poszukaj czegoś pod siebie. Ja z kolei zachecony opiniami, że zajebiscie podnosi nastrój agmatyna stestowałem ją w każdej ilości i oprócz pompy na siłowni zero lepszego samopoczucia, mało tego miała niby zbijać tolerancje na fenibut, a wyszło tak że po agmie prawie go nie czułem... Więc każdy chyba musi znaleźć swój odpowiedni nootrop.
  • 30 / 8 / 0
Bardzo podobnie jest z moją żoną. Na mnie fenek działa świetnie już w dawce 1,2g (choć brałem tylko raz więc nie jestem ekspertem).
Żona wzięła 1,2g w czwartek przed śniadaniem. Godzinkę później kawa i po przerwie śniadanko. Efekty - straszna lipa.
Bardzo podobnie jak piszecie wyżej. Ogólne zmęczenie, złe samopoczucie, uczucie piasku pod powiekami, mroczki przy schylaniu/wstawaniu, problemy ze snem.
Piątek praktycznie to samo tylko łagodniej. Sobota czyli dziś zeszły efekty negatywne i pojawiła się lekka chęć działania ale bez znacznej poprawy humoru czy empatii.
Wygląda na to że fenek nie jest dla niej.
  • 44 / 14 / 0
To jak z alko jednego spiduje drugiego usypia.
Najlepiej działanie odczuje osoba z deprechą/lękami.
[źródło]
Ostatnio zmieniony 16 marca 2024 przez janeahonen, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 302 / 36 / 0
16 marca 2024janeahonen pisze:
To jak z alko jednego spiduje drugiego usypia.
Najlepiej działanie odczuje osoba z deprechą/lękami.
[źródło]
W sumie i racja, większość substancji działających na GABA ma tą zależność, że na każdego działa zupełnie inaczej, czy to alkohol, benzo, pregabalina, baklofen czy fenibut. Idąc głębiej też odmiany tych substancji czyli np. piwo, wino, wódka też jednych zamula drugich pobudza, rodzaje benzo tak samo, idąc tym tropem jeśli na kogoś nie działa fenibut HCI może zadziałało by FAA? Ja testowałem oba i FAA ma deko inne działanie.
  • 389 / 46 / 0
Ja zawsze i tak stosuje aktywator do tego w postaci tramalu 30-50 mg po około 4h. Wszytskie pozytywne aspekty fenia mnożą się razy dwa. Nawet stwierdzam, że jest lepiej wtedy niż po oksykodonie, plus libido wywalone w kosmos. Próbowałem też łączyć z kodeina i oxycodone, ale efekt był do bani, jakby dostał pałka w łeb. Robię tak że zażywam 800mg około 13. Jak jest mało to dorzucam jeszcze trochę o 16 i przeważnie o 18 muli już mnie na spanie, to wtedy wrzucam 50 tramalu i jest taki kozacki efekt, euforia w UJ, muza, bajera, motywacja a w tle tylko o jebaniu myślę :)
  • 34 / / 0
znacie jakąś podobną substancję do fenibuta? na mnie fenibut nie działa albo działa tak, że nawet nie czuje, ale na pewno nie czuje żadnych super efektów typo prospołeczność, euforia itp u mnie to raczej zamułka choć i tak nie wiem czy to przez to spowodowane czy sam po prostu jestem zamulony xd nie mam tolerancji, dawki które stosowałem to 1,3g, 1,5g i 2g w odpowiednich odstępach czasu
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.