Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 1198 / 10 / 0
3 srednie kepaelusze gotowane na wolnym ogniu przez 30 min. Smaku nie czulem, pilem z zatkanym nosem.
Efekty ? Ciezko mi to opisac cholera. Wysotrzenie kolorow, zaburzenia lekkie koordynacji, uczucie lekkosci. Psychicznie hmmm nie wiem... ale Wiem ze po np 8 kapeluszach byloby wchuj mocno i dysocjacyjnie.

Minusem są mdłosci. Przez 1,5 godziny czulem sie jakbym wciagnał 16mg 2c-p.
  • 669 / 10 / 0
Eh, wypiłem bulion i nie minęło 30 minut gdy puściłem największego pawia swojego życia, takich wszechogarniających skurczy żołądka jeszcze nie miałem. Słowem - masakra.
Jutro następne podejście.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 39 / / 0
@christofanow:

A jakiej obróbce podałeś owe muchomory ? Ja ostatnio kminiłem, cooby je najsampierw podsuszyć w piekarniku, rozdrobnić, jeszcze raz podsuszyć i dopiero później długo, długo gotowawszy, zrobić z nich wywar. Może i nazbyt paranoicznie, ale gdy odważę się w końcu spróbować Amanity Muscaria, zrobię to właśnie w ten sposób :P
Uwaga! Użytkownik Jadranko Durszlak jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 175 / 1 / 0
christofanow pisze:
Eh, wypiłem bulion i nie minęło 30 minut gdy puściłem największego pawia swojego życia, takich wszechogarniających skurczy żołądka jeszcze nie miałem. Słowem - masakra.
Od czego mamy antyhistaminy?
BTC:1GA9NVZBYY1H7pduhoPw2s8HywQYEzncm2

http://www.ermail.pl/klik/VnJfYGUF
  • 669 / 10 / 0
mordofil pisze:
christofanow pisze:
Które z łatwo dostępnych działają antywymiotnie w przypadku wymiotów powodowanych podrażnienie żołądka? Większość działa antywmiotnie gdy wymioty mają podłoże błędnikowe.
  • 175 / 1 / 0
%-D
[ external image ]
christofanow pisze:
mordofil pisze:
christofanow pisze:
Które z łatwo dostępnych działają antywymiotnie w przypadku wymiotów powodowanych podrażnienie żołądka? Większość działa antywmiotnie gdy wymioty mają podłoże błędnikowe.
to w takim razie avio+jakieś osłonowe
Ostatnio zmieniony 13 września 2013 przez mordofil, łącznie zmieniany 2 razy.
BTC:1GA9NVZBYY1H7pduhoPw2s8HywQYEzncm2

http://www.ermail.pl/klik/VnJfYGUF
  • 419 / 2 / 0
AM rosną w raczej suchych miejscach, stąd moje durne pytanie..
Po deszczu będzie ich więcej, czy mniej? %-D
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
  • 669 / 10 / 0
mordofil pisze:
to w takim razie avio+jakieś osłonowe
Avio to chyba właśnie typowy lek na wymioty odbłędnikowe.
  • 2878 / 21 / 0
Imbir zadziała na żołądkowe mdłości + siemię lniane i banan osłonowo na ścianę żołądka.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 419 / 2 / 0
Uhuhuha, odpowiem sobie sam na moje pytanie-
Tak, po deszczu jest w huj więcej muchomorów :-D I psylocyba pierwszego dziś widzialem!
It was a good day
Teraz będę próbować suszyć je w ryżu
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.