Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 2032 / 335 / 0
Ile potrzeba czasu, żeby obniżyć tolerancję na benzo konkretnie chodzi o alprazolam? Biorę średnio 1 op 1 mg na miesiąc. Czasem wjedzie kilka piwek, ale nie w mixach z tabsami. Po 2 tygodniowej przerwie od benzodiazepin wczoraj kupiłem paczkę alprazolamum 1 mg i obecnie 2 mg ledwo czuję. Dodam, że nie jestem uzależniony bo dostaję max paczkę/mies ale to jednak jest alpra. Obecnie mam sporo stresu (związanego z dziadkami- ich ciężką sytuacją zdrowotną). Ból mojej Rodziny potęguje ten we mnie i nie wiem czy to z tego wielkiego stresu, czy z użytkowania benzo od kilku lat, ale po raz pierwszy np. dziś zjadłem od rana łącznie z 6 mg. Dodam, że uzależniony nie jestem - jak mam np. 2 tygodnie bez żadnego benzo, to tego nie odczuwam ani nie"nadrabiam" alkoholem ani innymi GABAlekami. Ale po 2 tygodniowej przerwie żeby zamiast 1x2mg wziąć w ciągu dnia to 3 x więcej? Mój rekord. Pomijam podwyższony stres o jakieś 300% to większego znaczenia nie ma. Po pierwszych 2 mg poczułem się spokojniejszy i skupiłem na pracy ale dopiero pod wieczór, po ostatnich 2 a łącznie od rana 6 mg poczułem efekt "rekreacyjny" czyli to rozluźnienie mięśni chęć do działania, pracy i porządków, i wiadomo- czill. Dla mnie miarka się przebrała i planuję pozostać przez jakiś czas na samej pregabalinie 300 mg/doba i wenlafaksynie, którą chcę zresztą odstawić / podmienić bo też mi ch... daje. Jeżeli chodzi o inne GABAnergiki to piwo, ale niewielkie ilości z uwagi, że jestem na lekach. Np. dziś poszło 1 dębowe pod te alperki (wyjątkowo, nie mieszam alko z benzo z zasady ale jak wspomniałem- przejebany okres i musiałem się mocno znieczulić).

Ile powinienem zrobić absty totalnej od benzo, żeby alpra znowu zaczęła działać w dawkach 1 mg? Jeszcze z miesiąc temu 1 mg to była moja tolerancja a nagle muszę żreć blistra w 2 dni jakaś paranoja. Nie wiem czy to wynika z podwyższonego drastycznie stresu czy nagle tolerancja się pojawiła.

3 miesiące? Pół roku? Więcej?
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 41 / 4 / 0
06 lipca 2021sclero2014 pisze:
06 lipca 2021szufladziarz pisze:
Oj tak, planuję zrobić kolekcję wszystkich dostępnych w pl benzo, byle pan doktor dożył.
Taki doktor to skarb :) oby jeszcze pozył
Mam podobnie wolę mieć zapasy, bo już nieskutecznie leczyli moją epilepsję lekami typu Depakine
Robię kolekcję Clonazepamu póki mam złotą lekarkę. Trzeba korzystać bo może przyjść czas posłuchy
Mnie nie marzą się bezno wszystkie apteczne tylko klon
Rodząc się dostajesz wyrok śmierci
  • 135 / 21 / 0
07 lipca 2021IamYourFather pisze:
Ile potrzeba czasu, żeby obniżyć tolerancję na benzo konkretnie chodzi o alprazolam? Biorę średnio 1 op 1 mg na miesiąc. Czasem wjedzie kilka piwek, ale nie w mixach z tabsami. Po 2 tygodniowej przerwie od benzodiazepin wczoraj kupiłem paczkę alprazolamum 1 mg i obecnie 2 mg ledwo czuję. Dodam, że nie jestem uzależniony bo dostaję max paczkę/mies ale to jednak jest alpra. Obecnie mam sporo stresu (związanego z dziadkami- ich ciężką sytuacją zdrowotną). Ból mojej Rodziny potęguje ten we mnie i nie wiem czy to z tego wielkiego stresu, czy z użytkowania benzo od kilku lat, ale po raz pierwszy np. dziś zjadłem od rana łącznie z 6 mg. Dodam, że uzależniony nie jestem - jak mam np. 2 tygodnie bez żadnego benzo, to tego nie odczuwam ani nie"nadrabiam" alkoholem ani innymi GABAlekami. Ale po 2 tygodniowej przerwie żeby zamiast 1x2mg wziąć w ciągu dnia to 3 x więcej? Mój rekord. Pomijam podwyższony stres o jakieś 300% to większego znaczenia nie ma. Po pierwszych 2 mg poczułem się spokojniejszy i skupiłem na pracy ale dopiero pod wieczór, po ostatnich 2 a łącznie od rana 6 mg poczułem efekt "rekreacyjny" czyli to rozluźnienie mięśni chęć do działania, pracy i porządków, i wiadomo- czill. Dla mnie miarka się przebrała i planuję pozostać przez jakiś czas na samej pregabalinie 300 mg/doba i wenlafaksynie, którą chcę zresztą odstawić / podmienić bo też mi ch... daje. Jeżeli chodzi o inne GABAnergiki to piwo, ale niewielkie ilości z uwagi, że jestem na lekach. Np. dziś poszło 1 dębowe pod te alperki (wyjątkowo, nie mieszam alko z benzo z zasady ale jak wspomniałem- przejebany okres i musiałem się mocno znieczulić).

Ile powinienem zrobić absty totalnej od benzo, żeby alpra znowu zaczęła działać w dawkach 1 mg? Jeszcze z miesiąc temu 1 mg to była moja tolerancja a nagle muszę żreć blistra w 2 dni jakaś paranoja. Nie wiem czy to wynika z podwyższonego drastycznie stresu czy nagle tolerancja się pojawiła.

3 miesiące? Pół roku? Więcej?
Mnie po rocznej przerwie benzo jebnelo jak przy pierwszym ciągu 😌
No bo co? No bo mogę
  • 13 / / 0
Jest jakiś w miare przychylniejszy portal do e-recept żeby magik bez papiera od sajko wypisał Alprox 1op i nie kosztowało to majątek albo ktoś z halo doctor? Moj POZ stwierdził że nie będzie mnie wspomagał w nałogu, nie biore jakś kosmicznych ilości 0,5-1mg dziennie a ratuje mi to życie i czuje się bezpiecznie jak mam tego tabsa. Prosił bym o wiadomość priv sytułacja dość pilna bo już widze dno słoiczka i centralnie mnie to przeraża.
  • 2032 / 335 / 0
Nie wiem czy to ze stresu, czy z czego to wynika ale obecnie po 4 mg alprazolamu na raz, czuję się spokojnieszy ale tak jakbym kiedyś zjadł 25% dawki. Ok, tolerancja. Ale skoro generalnie obcuję z substancją od jakiś 5 lat jedynym ubokiem jest tolerancja. Dlaczego nigdy mnie nie skręciło? Bo choćby przed aktualną paczką 2 tyg bez benzo i brak skręta.
Dodam, że z alkoholem mam podobnie aczkolwiek działa przyjemniej na mnie więc na pewno pojawiło się uzależnienie psychiczne.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 349 / 102 / 0
Polecam raz na jakiś czas zjeść przez dwa dni po 10mg memantyny. Tolerancję zbija chociaznnie ma na to chyba dowodów. Są ale na opis. Tylko memantyna ma długi okres półtrwania najlepiej brać w piątek bo strasznie zamula. Tj przez pierwsze dni leczenia memantyna jest spadek zdolności poznawczych dopiero potem poprawa.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 592 / 82 / 0
08 lipca 2021szufladziarz pisze:
Polecam raz na jakiś czas zjeść przez dwa dni po 10mg memantyny. Tolerancję zbija chociaznnie ma na to chyba dowodów. Są ale na opis. Tylko memantyna ma długi okres półtrwania najlepiej brać w piątek bo strasznie zamula. Tj przez pierwsze dni leczenia memantyna jest spadek zdolności poznawczych dopiero potem poprawa.
to lek na recepte? i jak zbija, w miare skutecznie?
Jestem dość trudny.
  • 2032 / 335 / 0
12 stycznia 2021RinTohsaka pisze:
Alprox za dwie dychy też działa wyśmienicie i jeszcze jest w słoiczku z ładną etykietą. Tabletki na dodatek bardzo łatwo się dzielą. Nie ma co przepłacać za Xanax, zwłaszcza że lekarze dostają alergii jak słyszą tę nazwę od nowego pacjenta.
Wiem, że nie wypada dyskutować o generykach, ale skoro poruszono tę kwestię to się tylko ustosunkuję. Alp40x to JEDYNY generyk, jakiego nigdy nie wezmę. Jest jedynym przypadkiem, w którym czuję że substancja aktywna działa nieco słabiej, ale być może to kwestia osobnicza? Nie wiem.

Bądź co bądź, wyrwałem ostatnio paczkę 1-nek i przerobiłem ją w 3 doby lol. Bez j3bania się w tańcu leciało np. 4 mg + kawa. Ale 1 paczki/mies nie przekraczam.
  • 349 / 102 / 0
Alprox? Dziwnie napisałeś, alprox sie dlugo rozpuszcza pewnie stąd różnica. Jak dłużej się rozpuszcza to ma mniejszy vmax i słabiej go czujesz. Rozpuść albo rozgryź i popij nie powinni być różnicy

Proszę o scalenie żeby się nikt znowu nie przysrał że post pod postem.

U was też z alko benzo działają słabiej? Tyle się naczytalem o urwanych filmach a u mnie z alko to tylko strata materiału. Nieważne czy rolki klony, alpra, lorafen. Chyba wszystko przetestowałem i z alko ciężej zasnąć a brak chillu
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 389 / 99 / 4
Może nie tyle działają słabiej co znacząco zmienia się profil działania. Alkohol powoduje u mnie, że stan robi się "brudny" i znikają benzodiazepinowy chill i euforia. Też testowałem z kilkoma benzo i efekt jest zawsze taki sam. Jeżeli mieszam z alko to z jakąś naprawdę minimalną ilością - typu 1 słabe piwo.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.