Myślałem jeszcze zbadać ten aurovitas bo on jest za dyche. Ale jedna przerzutka na alprox zniechęciła mnie do zamiany psychotropów do których się przyzwyczaiłem. Bądźmy szczerzy, lek na tą samą substancje, jest skontrolowana badaniami klinicznymi. Działa w sposób prawidłowy. Ale odczucia są inne.
Inna wytwórnia inne rączki i mogą mieć już zmieniony efekt odczucia mimo prawidłowego działania. Chemia jest tak szeroką dziedziną że wystarczy jeden podstawnik dac w inną stronę nawet w prekursorach, finalnie otrzymując prawidłowy lek vel alprazolamum.
Ale psychotrop jest odczuwalny fizycznie i dużo podświadomie robi też głowa. Niekiedy można się zamiennikiem rozczarować a potem dorzutkami nadużyć finalny poziom stężenia w osoczu.
Wiem że to akurat absurdalny przykład ale np takie 3cmc nierówne 3cmc nawet jak zbadasz czy rzeczywiście masz 3cmc niż jakiś kleks.
Z lekami jest podobnie tylko tutaj większą kontrola, lek ma działać prawidłowo i tyle. A odczucia nikogo nie interesuja bo to tylko głowa i w zamiennikach bywają różne (nie mówiąc już o suplementach naśladujące leki których się tak nie kontroluje) ale już wcześniej mieliśmy nie ciągnąć temaru zamiennikow.
Choć osobiście uważam że to świetne pole dyskusji na inny temat.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
03 lipca 2021szufladziarz pisze: @pomasujplecki 4x niższą? Która hurtownia ma tak niskie ceny? Wiodące hurtownie mają aktualnie jedną kartę, niższą o około 10zł od polskiego.
Mam jedną zaufana osobę co mi ten proceder wyjaśniła, ale osobiście dla pewności wolę nasza Polska aptekę. Drogo nie mam a za to mam nad sobą lekarza dzięki czemu nie przechulam tych cukierków niszczac sobie życie i kariere
Miałem sobie walnąć posta że alpra to najlepszy antydepresant, tylko szkoda że jest tak dobry że nie można regularnie z nim przesadzac i trzymam się dawki 2mg/d. dla podtrzymania nastroju.
Ale gdyby tak móc przed dniem wolnym na noc zajebac 10mg można fajnie odlecieć przy muzyce a potem rano kawka i jest zajebiste aktywowane samopoczucie. No ale na dłuższa mete tak się nie da, zresztą zajebac taka dawkę przez poranna zmiana to proszenie się o dymisję XD
(po próbie 0.25, 0.5 jeszcze nie jestem pewien czy wystarczająco pomaga i zastanawiam się nad testem 0.75) to mogę po tym czasie z nią skończyć bez zbędnych negatywów?
Jaki jest ten maksymalny czas korzystania żeby nie mieć z nią potem problemów?
Preferuje totalnie inne używki ale na ten moment to pomaga mi się uspokoić a nie potrzebuje się niechcący jeszcze wpierdolić w doła z odstawki czegoś co miało mi pomóc doraźnie.
Czy benzoweterani mogą się pochylić i doradzić? Jaki jest ten bezpieczny okres?
4-7 dni po 1,5mg dziennie.
Myślę, że nic się nie wydarzy i spokojnie możesz odstawić CT.
Maksymalny okres to 3 tygodnie w tym, że już po drugim schodzimy z dawek rolkami tak aby po trzecim być czystym.
03 lipca 2021szufladziarz pisze: Netto 26zł afobam (do tego dodaj 8% vat i marżę aptekim czyli 30-35zł w zależności od tego jaka marża). Xanaxu polskiego nie ma w hurtowniach, a z importu jest za 50zł netto +vat (2mg). Mam rp na 6 op 1mg, więc bardziej mi się opłaci 3 xanaxy 2mg z importu niż 6 op afobamów. I jak już pisałem piękna tabletka
Z tego co się orientuję nie można zmieniać dawki w górę, tj. z 6 x 1mg nie wykupisz 3 x 2mg, tylko w dół, z recepty 3 x 2mg, mozesz zrobic 6 x 1mg.
Tabletka jest ładna, fakt, ale dawka 2mg to już gruba.
04 lipca 2021szakalcpak pisze: @hyperrealowicz/kaRm/
4-7 dni po 1,5mg dziennie.
Myślę, że nic się nie wydarzy i spokojnie możesz odstawić CT.
Maksymalny okres to 3 tygodnie w tym, że już po drugim schodzimy z dawek rolkami tak aby po trzecim być czystym.
Ja sam teraz jestem na 0,5mg raz dziennie, nasennie, od ok. 2 miesięcy, no i trzeba będzie to odstawić, więc zastanawiam się, czy po prostu zejście na 0,25mg (mam tabsy 1mg, ale może uda mi się podzielić na 4) wystarczy, czy faktycznie rolki.... Tak żeby nie było jakiś objawów odstawiennych.
Ulotki ulotkami, praktyka,praktyką.
Benzodiazepiny stosuje się maksymalnie 3 tygodnie w tym w ostatnim schodzi się rolkami.
Tobie też proponuję rolki i zapoznanie się z metodą dr. Ashton tym bardziej, że jedziesz już 2 miesiące.
Pozdrawiam.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.