Ale jeśli już brać to w dawkach 0,75-1,00mg (jak nie masz tolerancji). Najlepiej nie przekraczać 1,5mg bo film się urywa.
Po takich dawkach robi się trochę weselej, puszczają hamulce, lepsza gadka. Nie spodziewaj się "kwasowych lotów" po tym środku.
Ale i tak 100x bardziej polecam diazepam.
Sorry, że lekko nie na temat. Mam nadzieje, że nikt nie da mi bana :)
Pzdr.
Sorry, że lekko nie na temat. Mam nadzieje, że nikt nie da mi bana ]
Oj nie licz na to, ostro przegiąłeś stary :P
...ale wziąłem wczoraj 0,5 mg zomirenu i miałem tak realistyczny sen, że jak rano wstałem jakis czas mi zajęło czy to wszystko co mi się śniło działo się naprawdę...
z benzodiazepin najbardziej paskudną jest lorazepam.najszybciej uzależnia.wbrew powszechnym opiniom krążącym na tym forum że to alprazolam czy klonazepam jest najbardziej niebezpieczną.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.