Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
  • 766 / 136 / 6
Link do Wikipedii PL -> https://pl.wikipedia.org/wiki/Cyklobarbital

Jest to lek hipnotyczny z grupy pochodnych kwasu barbiturowego o dużej sile działania i średnim czasie działania. 100 mg soli wapniowej cyklobarbitalu jest równe około 10 mg diazepamu.

Farmakokinetyka: Biodostępność jest wysoka (około 80%), czas potrzebny do osiągnięcia maksymalnego stężenia równy 1 godzinie, natomiast biologiczny czas półtrwania oscyluje w granicach 8-17 godzin, średnio 11,6 godziny.[1] Metabolizowany przez CYP2C19, wywiera słaby-średni wpływ indukcyjny na CYP1A2, CYP2A6, CYP3A4 i CYP3A5, oraz mocny wobec CYP2B6.[2]

Farmakodynamika: Cyklobarbital jest pozytywnym allosterycznym modulatorem (PAM) lub agonistą (większe dawki) receptora GABA-A, sprzężonego z kanałem jonowym chlorkowym. Łącząc się ze specyficzną dla siebie domeną tego białka, wydłuża czas otwarcia kanału chlorkowego (BZD zwiększają częstotliwość zjawiska) - przepływ jonów chloru wyzwala falę hiperpolaryzacji, czyli hamowania neuronów (GABA to neuroprzekaźnik hamujący). Cyklobarbital charakteryzuje się silnym działanie sedatywnym przy nieco słabszym nasennym, wyraźnie anksjolitycznie i dostarcza wrażeń podobnych do upicia się, tylko świadomości jest więcej, a wzrok bardziej szwankuje. [2] No i coś, czego nie ma prawie żadna benzodiazepina poza midazolamem i ewentualnie bromazepamem/lorazepamem. PEŁNOPŁATNĄ... tfu, PEŁNOPRAWNĄ euforię - taką, jaką potrafią dać GABA-ergiki, czyli "bawimy się, mamy wyjebane na każdegoooo... bójka? Całus? Tylko z moim kolegąąąąą" (na melodię najebanego kibola).
Piękny związek, zaskoczył mnie przemiło. Szkoda, że go tak mało.

Miksowałem z 600 mg morfiny + 50 mg difenhydraminy + 25 mg hydroksyzyny. Po 2,5h zjadłem 1 tabletkę Reladorm, która zawiera 10 mg diazepamu i 100 mg soli wapniowej cyklobarbitalu. Znam działanie rolek na wylot, różnica była wyraźna, dlatego uważam moje spostrzeżenia za celne. Reladorm można dostać w trybie importu docelowego lub za naszą wschodnią granicą (Ukraina, Rosja) - ja znalazłem 4,5 tabletki w starej szafce.
Przypisy:
[*][1] - farmakokinetyka cyklobarbitalu
[*][2] - Pisane w odniesieniu do wszystkich barbituranów z uwagi na brak jasnych informacji.
[*][3] - metabolizm cyklobarbitalu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.