http://azarius.net/product1_2_1_growbox_cubensis.html
powinno byc legalne w Polsce, bo zaszczepione ziarno//ryz grzybnia nie zawiera psylocybiny (?) tak samo jak nasiona konopki mozna kupowac i sprzedawac, bo thc nie zawieraja. czy ktos obeznany z hodowla grzybow moglby potwierdzic moze przypuszczenia? bo przy uciazliwosci z zaszczepianiem ziarna itp. to ja np. bym z checia ta kase wylozyl :-) a obsluga tego growboxa z azariusa jest mega prosta. no i w ogole mozna by to tez na legalu u nas sprzedawac :-)
teza: growbox zaszczpiony grzybnia nie zawiera substancji zakazanych w Polsce
wniosek: mozna to kupowac//sprzedawac w legalnym obrocie
mam racje czy tez sie myle?
grzybki z wlasnej uprawy? lysiczki? czy jakies inne(np cubensis)
Oczywiscie łysiczki , chociaż w przyszlości może wezme się za uprawę cubensisow.
W żyły wtłoczę Dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
Trochę namotałem, ale chyba wiadomo o co chodzi. Z tego wynika, że growboxy są w Polsce nielegalne.
We cannot ship this product to Australia, Brazil, Canada, Czech Republic, Estonia, Finland, France, Hungary, Ireland, Italy, Japan, Mexico, New Zealand, Norway, Portugal, Reunion Island, Russia, Slovenia, South Africa, Switzerland, Turkey, United Kingdom and United States.
Poland nie widze więc chyba legal u nas.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.