http://azarius.net/product1_2_1_growbox_cubensis.html
powinno byc legalne w Polsce, bo zaszczepione ziarno//ryz grzybnia nie zawiera psylocybiny (?) tak samo jak nasiona konopki mozna kupowac i sprzedawac, bo thc nie zawieraja. czy ktos obeznany z hodowla grzybow moglby potwierdzic moze przypuszczenia? bo przy uciazliwosci z zaszczepianiem ziarna itp. to ja np. bym z checia ta kase wylozyl :-) a obsluga tego growboxa z azariusa jest mega prosta. no i w ogole mozna by to tez na legalu u nas sprzedawac :-)
teza: growbox zaszczpiony grzybnia nie zawiera substancji zakazanych w Polsce
wniosek: mozna to kupowac//sprzedawac w legalnym obrocie
mam racje czy tez sie myle?
grzybki z wlasnej uprawy? lysiczki? czy jakies inne(np cubensis)
Oczywiscie łysiczki , chociaż w przyszlości może wezme się za uprawę cubensisow.
W żyły wtłoczę Dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
Trochę namotałem, ale chyba wiadomo o co chodzi. Z tego wynika, że growboxy są w Polsce nielegalne.
We cannot ship this product to Australia, Brazil, Canada, Czech Republic, Estonia, Finland, France, Hungary, Ireland, Italy, Japan, Mexico, New Zealand, Norway, Portugal, Reunion Island, Russia, Slovenia, South Africa, Switzerland, Turkey, United Kingdom and United States.
Poland nie widze więc chyba legal u nas.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.