Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
Zablokowany
  • 233 / 6 / 0
Sierpień, no nie do końca, bo rząd stworzył sytuacje w której co rusza zabiera się bezpieczniejsze rzeczy a zostawia nowe, niezbadane całkowicie dostępne...To tak jakby alkoholika zamknąć w pokoju pełnym dykty z metanolem...
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / 3 / 0
Wlasnie o tym pisze, trzeba tak nakierowac rzeczywistosc ,zeby politykom nie oplacalo sie uzywanie karty dopalaczowej w swoich rozgrywkach. Kazdego kto uzyje jej trzeba w mediach opluwac do bolu az beda mieli dosc. Osobiscie nawalilem juz ponad pol tysiaca postow :D Tak jak dzisiaj Kopacz otoczona dziecmi i mowiacej o "jej sluzbach"
Last night Smileshop saved my life !!
God bless America !!
smilewholesale.eu

Do wladz forum ktore mnie wyrzucily z dzialu "sprzedawcy" - jerstescie po prostu bardzo malymi ludzmi :(
  • 469 / 9 / 0
scr pisze:
Sierpień pisze:
@up: no bez przesady, to brzmi jakby rząd wmuszał w ciebie te trujące środki. Chyba każdy z nas ma swój mózg i bierze narkotyki świadomie.
Owszem. A rząd zdelegalizował właśnie 114 substancji, wśród których przynajmniej kilkanaście było dla mnie bardzo użytecznych, zmuszając mnie albo do poszukiwania tych substancji na czarnym rynku, gdzie jakość będzie chujowa, a dodatkowo pojawia się ryzyko przypału, albo do ryzykowania zdrowiem podczaj dalszej eksploracji nowych RCków, w poszukiwaniu substancji które będą dla mnie tak samo użyteczne jak te których używałem dotychczas. Disclaimer - dla mnie każda z tych substancji to narzędzie dające określone efekty, takie jak poszerzenie percepcji, otwarcie emocjonalne, dystans czy stymulację, a efekty takie jak euforia czy fun to jedynie miły dodatek.
Ale to wymagałoby całkowitej zmiany podejścia do tematu narkotyków. Póki co państwo brnie w politykę ANTYnarkotykową z tym samym kursem już od wielu lat i pretensje należałoby raczej mieć do pomysłodawców ustawy jako takiej. Owszem, zgadzam się, że jest to błędna polityka, ale to nie jest nic nowego, czego nie znamy. I tak na tle Europy długo chyba cieszyliśmy się wieloma z tych zdelegalizowanych substancji. Ale zgadzam się, że należy zmienić kurs tej polityki. Mimo wszystko na liście priorytetów legalności, czy tego chcemy czy nie powinna być marihuana. Takie MXE jest co by nie mówić bardzo niszowym narkotykiem.
  • 7 / 1 / 0
jak widzialem te niedojeb*** dzieci u boku Kopacz ktore pewnie w zyciu nawet łyka alkoholu nie wziely do ust a sa tak zagrozone dopkami myślalem ze wyjde z siebie.. a potem taki spoleczniak to oglada i widzi tylko smierc ale alkohol i papierosy sa przeciez takie zdrowe proponowal bym rzadowi zajac sie tymi dwoma najgorszymi uzywkami w naszym spoleczenstwie !!!
  • 3406 / 534 / 0
Armia wkracza na woodstock, juz wood na dopkach : /

http://www.sfora.pl/polska/Woodstock-na ... ampaign=o2
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 373 / 14 / 0
believe pisze:
Armia wkracza na woodstock, juz wood na dopkach : /

http://www.sfora.pl/polska/Woodstock-na ... ampaign=o2
W tv mówią, że szpital zaprzecza o tym.
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 450 / 19 / 0
Mnie zaciekawił termin "Specjalne urządzenie do wykrywania środków psychoaktywnych" Chodzą z wykrywaczem dragów i każdego prześwietlają,czy jak :P
"Świat który stworzyłem był kaleki.Chciałem bólu prawdy"
Mikołaj Jaska
  • 1425 / 81 / 0
Ale to pojebane, powinno byc wszystko dostepne legalnie, ale ew leczenie platne.
  • 141 / 33 / 0
SlawomirAnonim pisze:
Mnie zaciekawił termin "Specjalne urządzenie do wykrywania środków psychoaktywnych"
Spektrometr Ramana TruNarc
  • 413 / 10 / 0
Metropolis pisze:
Powiem Wam tak: PiS wygra wybory i polityka walki z rc i wszelkimi innymi narkotykami będzie kontynuowana. Mało tego: pokuszą się o zmianę ustawy in vitro, spróbują zaostrzyć ustawę antyaborcyjną, zbudują kilkaset nowych pomników JPII i kilkadziesiąt Lechowi Kaczyńskiemu. Ale wzrostu gospodarczego nie będzie lub będzie taki jak dotychczas. Mało tego: nie będzie leczniczej marihuany i nadziei na jej częściową depenalizację. Będzie syf większy niż jest do tej pory, a wszystko przez młodych z małych wiosek i wschodnich miasteczek buntujących się na obecną sytuację. W nadziei lepszego jutra zagłosujecie za narodowym socjalizmem.
o kurwa ktoś tu się chyba TVNu za dużo naoglądał i połknął propagandę jak pelikan.
Również jestem przeciw PiS jak i PO. Uważam podobnie jak kolega - PiS będzie chciało pokazać, że potrafi sobie poradzić z "dopalaczami" lepiej niż PO, wymyśli jakąś nowelizację... i dopiero potem sprawa zostanie zamieciona pod dywan
Narodowy Socjalizm to zawsze jakaś opcja, przynajmniej podatki trzykrotnie nam obniżą :-D
Zablokowany
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 17:21:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770225612'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI

Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.

Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków

To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.

Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób

Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.