Jestem pierwszy na Hajpie który to zbadał na sobe.
Ja długi czas stosowałem zopiklon i na ten sen to robił robotę pomimo paskundego smaku przez długi czas I jeszcze na kolejny dzień. Ale jestem też osobą która się jąka i po tym o dziwo jest poprawa a raczej zdolność do ułożenia sobie w głowie w szybkim tempie tego co się chce powiedzieć i o wiele łatwiejsza zdolność do wypowiedzenia tego w sposób płynny. Więc coś musi być na rzeczy.
Dokupię i będę testować dalej bo jest to dość ciekawa substancja tylko, że teraz na bezsenność brałem 3 razy flubromazepam więc poczekam tydzień dwa i ocenię sytuację, jak na razie to takie połączenie etizolamu i propranololu, stabilizacja. Nie czuć się po tym naćpanym i dla mnie na sen za słabe, już lepiej działa hydroksyzyna i CBN, ale to też zależy.
Za jakiś czas więcej spróbuję i opiszę.
Dla mnie ok drag.
It's not going to be fun.
Ale większe dawki, a nie marne 10mg.
Jak byś przyrównał to 'coś' do pregabaliny / baklofenu ?? Lepsze, gorsze, inne??
Można to stosować w tej GABA-przeplatance Twojego autorstwa?
( przypominam- 2 dni prega, 2 dni baklo, 2 dni benzo - Tolerancja oszukana xd ).
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.