Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 36 / 5 / 0
Zamówiłem sobie 5htp z racji tego, że po kilku miesiącach przerwy od SSRI nie działało na mnie MDMA / feta / mefedron który moich znajomych po prostu wypierdalał w kosmos. Czy to możliwe, że jestem całkowicie wypłukany z serotoniny? Teraz wracam do leków i przynajmniej mam motywacje, żeby nie ćpać. I tak na mnie nic nie działa;) ewentualnie lekkie pobudzenie.
  • 591 / 37 / 0
Czesc.
Moze gdzies jest odpowiedz na moje pytanie na forum, ale nie moge znalezc, duzo tu tego.
Mysle nad zakupem tego calego 5HTP, czy jest ktos komu to pomoglo dlugofalowo?
Jaka dawke na start przyjac, jak to sie w ogole dawkuje? 50mg styknie na start?
Gdzie cos takiego zdobyc, i czy pomaga to na lęki, depresje, brak motywacji, emocje rozchwiane jako tak, i ciagly stres?
Z gory dzieki.
Pozdro
  • 1151 / 230 / 7
30 maja 2020Swiezzy pisze:
Mysle nad zakupem tego calego 5HTP, czy jest ktos komu to pomoglo dlugofalowo?
Zacznij od tryptofanu, bo tym to można sobie rozregulować mózg.
5-HTP się bierze doraźnie a nie długofalowo.
Gdzie cos takiego zdobyc, i czy pomaga to na lęki, depresje, brak motywacji, emocje rozchwiane jako tak, i ciagly stres?
Może lepiej zacznij od klasycznych adaptogenów: ashwaganda, kurkuma+pieprz, zielona herbata...
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 591 / 37 / 0
@hydroksy

Właśnie tak szukam, szukam.. i wycelowałem Valerian MAX - powiem lepiej się robi, albo to placebo.. Zobaczymy na jak długo no i plus jakieś suplementy diety witaminowe z żeń szeniem.
  • 65 / 6 / 0
Witam, suplementuje się 5-htp dwa razy dziennie po 250mg. Po jakim czasie od ostatniej dawki mogę zarzucić na spokojnie MDMA?
Ale to zamula strasznie, masakra haha.
  • 142 / 27 / 0
Bardzo proszę aby ktoś obeznany w temacie podpowiedział ile i w jakich dawkach stosować 5-htp.
W te wakacje zbyt dużo sobie pozwoliłem na zabawy z MDMA ( nie żałuje ) ale czas na regenerację :)
  • 229 / 12 / 0
Czy 5HTP lub Tryptofan. Pomogą na OCD czyli natretne myśli?
Czytałem, że SSRI pomogają, ale nie mam depresji i nie chce stale brać SSRI, tylko raz na jakis czas parę dni zjeśc 5HTP lub Tryptofan.
Natrętne mysli moga wynikać z niedoboru Serotoniny. coś slyszałem.
  • 468 / 60 / 0
no ja kupilem z pol roku temu htp od swansa, za pierwszym razem wpierdolilem chyba 600mg i po pol h az poczulem mrowienie w rękach, a usnalem jak niemowle :D na drugi dzien bylem lekko przymulony ale mialem duzo lepsze podejscie do zycia, stosuje to raz na 2-3tyg po 2-3 dni, dawki 400mg srednio na noc, czvasem usypiam sie po fecie/ketonach tym i rowniez jest w porzadku - po krysztale rano czuje sie po prostu normalnie, bez typowego dołka.

zdaje sobie rowniez sprawe ze nie jest to na pewno zdrowe, ale robie to na wlasna odpowiedzialnosc i licze sie z tym ze moge zalowac zmian powstalych przez takie zachowanie
  • 4 / / 0
Nie wiem jedyne co czuje po 5-htp to ostry ból brzucha i mdłości. Poza tym nadal jestem nie wyspany i nie czuje się bardziej pozytywny. Może nie na każdego to działa? :/
  • 1151 / 230 / 7
09 września 2020awonor pisze:
(...) dawki 400mg srednio na noc, czvasem usypiam sie po fecie/ketonach tym i rowniez jest w porzadku - po krysztale rano czuje sie po prostu normalnie, bez typowego dołka.

zdaje sobie rowniez sprawe ze nie jest to na pewno zdrowe, ale robie to na wlasna odpowiedzialnosc i licze sie z tym ze moge zalowac zmian powstalych przez takie zachowanie
Taka suplementacja po fecie czy ketonach jest zdrowa, ale nie do końca bezpieczna (taki paradoks, chodzi o to że jeżeli w danej sytuacji jest bezpieczna to będzie zdrowa). Pół biedy z fetą której oddziaływanie na serotoninę nie jest duże, ale jeżeli bierzesz kryształ który nie wiesz czym jest to raz możesz trafić na hexen któremu 5-HTP w drogę nie wchodzi i miło się uzupełni i uśpi, a innym razem na powiedzmy 3/4-M/CMC albo coś bardziej egzotycznego (aminorex? piperazynę?) których mieszanie z 5-HTP grozi zespołem serotoninowym. Mieszanie. Jeżeli masz absolutną pewność że substancja zakończyła swoje działanie to suplementacja 5-HTP jest wskazana (i zdrowa).

Dlaczego suplementacja 5-HTP po releaserach serotoniny jest zdrowa?
Po wyczerpaniu serotoniny, wychwyty zwrotne są wolne. Bywa więc, że korzysta z nich dopamina której ilość zwiększyła się pod wpływem XTC. Nie jest to normalna sytuacja, ponieważ okazuje się że dopamina, a dokładniej produkty jej rozpadu - tzw metabolity, mają toksyczne działanie na błony komórkowe.
https://hyperreal.info/info/bhp-ekstazy ... -od-srodka
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.