Z góry przepraszam jeżeli umieściłem ten wątek w złym dziale, ale nie widziałem lepszego gdzie by to pasowało.
Znacie coś oprócz alkoholu, mj co uspokaja i pomoże mi gdyż nabawiłem się fobii i zawsze gdy wchodzę do jednego miejsca czuje się po prostu okropnie. Jestem wtedy mocno znerwicowany, przestraszony mam fobię. Zdaje sobie sprawę że jest spowodowane przez samego mnie ale nie daję temu rady. Chciałbym aby to zadziałało od razu jeżeli to możliwe.
Pozdrawiam
Na recepte - jakiś antydepresant llub neuroleptyk o działaniu przeciwlękowym, najlepiej taki który w miarę szybko daje efekty.
Absolutnie unikaj benzodiazepin - mocno uzależniają i ryją głowę.
Skoro mówisz, że dane miejsce powoduje u Ciebie taką fobię, to pewnie wiąże się to z jakimś nieprzyjemnym wydarzeniem. Czyli wygląda na to, że lek by pomógł. Inna kwestia kto Ci to zapisze, bo chyba to nie jest oficjalne działanie, tylko w fazie eksperymentów. Ale nie wiem, nigdy się nie starałem się zdobyć tego leku, po prostu miałem, więc niech inni doradzą do kogo się po to udać.
PS: Nie wiem czemu, ale przy dawkach rzędu 3-4 tabletki zawsze odczuwałem euforię czy uczucie spełnienia (tak +/- kodeinowo, ale lżej), z czego nie taką chemiczną, ale zdawała się całkiem naturalna. Nie wiem czy jasno piszę - po prostu czułem jakby te uczucia brały się ze mnie, a nie z powodu wzięcia tabletek. Oczywiście to nie było nic wielkiego, ale całkiem przyjemnie się to stosowało.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.