Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 683 / 133 / 0
nigdzie nie ma tego wątku, bynajmniej ja nie znalazłem a myślę, że jest bardzo przydatny i fajnie by było gdyby moderacja założyła wątek na temat heparyny bądź zaakceptowała mój i przeniosła go do odpowiedniego działu, w sumie mam kilka pytań też co do heparyny, stosuję maść na zakrzepy po iniekcjach, czy heparynę z maści mogę podać podskórnie? czytałem o podawaniu jej podskórnie czy występuję w formie ampułek i z maści nie można podawać jej podskórnie? ktoś próbował w inny sposób po za smarowaniem?
  • 34 / 13 / 0
X D to już lepiej zadzwoń na pogotowie i powiedz ze Ci noga spuchła za dnia dwukrotnie a masz w rodzinie zakrzepicę żył i obawiasz się o swój stan zdrowia i życie w następnym takim przypadku - wiec prosisz o wypisanie zastrzyków z heparyna X D
  • 683 / 133 / 0
07 maja 2020Carmmen pisze:
X D to już lepiej zadzwoń na pogotowie i powiedz ze Ci noga spuchła za dnia dwukrotnie a masz w rodzinie zakrzepicę żył i obawiasz się o swój stan zdrowia i życie w następnym takim przypadku - wiec prosisz o wypisanie zastrzyków z heparyna X D
no nie wiem czy to dobry pomysł, wezmą mnie na szwajcarską do Poznania z podejrzeniem koronawirusa %-D
  • 3448 / 718 / 9
Heparyna pomaga też dobrze na podbite oczy, tzw. śliwy, lima. Kiedyś stosowałem na rany kłute, teraz na obuchowe.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 768 / 105 / 0
Boli mnie po lewej stronie obojczyka. Skręt ? Czy coś poważniejszego ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.