Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
vaerisu pisze: W ogóle, możliwa po pencie wazokonstrykcja?
lemonhokej1 pisze:Bardzo możliwa. Poprzez podanie dłoni często jestem w stanie wyczuć czy mój znajomy jest pod wpływem jakiegoś środka.vaerisu pisze: W ogóle, możliwa po pencie wazokonstrykcja?
Jak ja mam wazo to ją zbijam i wtedy też byś nie wyczuł, ale po temperaturze, tętnie i zachowaniu już na pewno (jeśli siedzisz w temacie, bo jeśli nie to nikt się nie zorientuje po mnie).
Tyler Durden pisze:To akurat kiepski sposób
Dlatego napisałem mój znajomy. Często także ludzie pod wpływem mają lekko spocone dłonie.
Tyler Durden pisze:Jak ja mam wazo to ją zbijam
A co do jakości penty, to sam nie wiem, czy to rzeczywiście sort, czy może działa to podobnie jak dragi z innych rodzin, gdzie po pierwszych paru przyjęciach profil działania trochę się zmienia, z reguły na odrobinę mniej satysfakcjonujący.
Zduty pisze:Czy zmniejszenie ilości spożywanej soli to przypadkiem niepierwsza rzecz zalecana ludziom z nadciśnieniem i innymi problemami układu krążenia? Już sam nie wiem, chyba wolałbym zrezygnować z nawodnienia na rzecz serducha, bo ono przeżywa zabawę z pentą bardziej niż reszta organizmu.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.