Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1 / / 0
Niedawno stałem się użytkownikiem metylofenidatu. do tej pory brałem tabletki rodzaju: 10mg, 20mg oraz CR30. Niestety nie jest tak ròżowo, nie mam dostępu do recept a lek kupuje z drugiej ręki, natomiast wiem że warto bo metylofenidat ratuje mi życie :-) podobnie jak kiedyś etylofenidat nauczył mnie uporządkowanego rozumienia I toku rozumowani, tak teraz metylofenidat jest skrotem do modulacji trybu mego instynktu na "adekwatny" do sytuacji - gdy jestem sam na sam - w sytuacjach spolecznych lepiej radzilem se gdy jeszcze nie znalem metylofenidatu, dlatego ze inne osoby byly odnosieniem pod ktore moj instynkt umial sie ustosunkowac, o tyle sam na sam vs zadanie do wykonania - to byla tragedia, wola szła za instynktem a nie rozumem (a temperament: leniwy), a rozum co najwyzej na przymuszeniu mogl generowac 20% zaangazowania w zadanie + niespojnosc tylu, I tak nie chce tego robic + wole robic cos innego typu x
z medikinetem zyskalem panel dowodzenia z poziomu rozumu do swego pierwotnego instynktu opartego o nastroje, checi, motywacje, percepcje czasu oraz skojarzeń. uwierzćcie że chodź lek stary I nieporòwnywalny technologicznie np. do nitracaine to jest kompletny od a do z I od 1 do 999 + 2 / przez 8 w podstawie :-) irytować może tylko to że kròtko działa: 4 godziny w aspekcie ceny jaką jest 120zl za 30x10mg, a dawka skuteczna to 15mg lub troche więcej gdy chce siê korzystać z 3 lub 4 punktowego kolejkowania - priorytetyzacja myślenia, w kazdym bądź razie na moje adhd jest to łata w 70% korygująca wszelkie słabości w ròżnicy łowca vs normal
  • 25 / / 0
Serwus..w końcu udało się kupić jeden z kontrowersyjnych leków na adhd...concerta 36mg o przedłuzonym uwalnianiu....jak dla mnie lipa straszna,po 2 tabletkach normalnie połkniętych czy poruszonych,oskrobanych z wosku wciągnietych efekt jest bardzo slaby,a zostalo mi jeszcze jedno nieruszone opakowanie...za 100kurwa80zł...
Zdecydowałem się na ten zakup ze względu na marną jakość spida(woj.podlaskie...moze jednak coś jest?)a tu pizda...nic ciekawiej...
Teraz mam opcje kupic Mediknet,jeszcze nie wiem czy o natychmiastowym uwalnianiu...czekam na info.
Czy może ktoś porównać Cncertę do Mediknetu?czy w moim przypadku ma sens testowanie Medi?
  • 501 / 7 / 0
Czy można brać jednocześnie z metylofenidatem kodeinę/dihydrokodeinę i prometazynę na podbicie działania kody (nie chodzi o promazynę), czy to nie jest wskazane? interakcja? co się może stać niefajnego?
  • 8 / / 0
wolfster pisze:
Czy można brać jednocześnie z metylofenidatem kodeinę/dihydrokodeinę i prometazynę na podbicie działania kody (nie chodzi o promazynę), czy to nie jest wskazane? interakcja? co się może stać niefajnego?

Połączenie z kodeina mph to porąbany pomysł, mówiąc krótko będziesz się czuł jak upośledzony.
Naprawdę nie jest przyjemnie. Albo samo MPH albo sama kreda.
Co do prometazyny to zwykła antyhistamina, przy kredzie to akurat powiedział bym wskazane, a w moim przypadku to już na pewno wiadomo są różne organizmy wiadomo, ale po tym opio zadrapać idzie się dosłownie do krwi... Jeśli chodzi o podbicie działa to nie oczekuj cudów że połowa dawki która chcesz wsiąść(kody) Cie z butów wyjebie.
Ja stosuje Hydroksyzyne, ale pamiętam że konkretnie Diphergan podnosił działanie ale wiadomo każdy ma inaczej.

Chyba że bierzesz kode w dawkach terapeutycznych to po połączeniu z MPH będziesz się czuł jak po samym MPH a nie jak zjeb.

Pozdrawiam
  • 501 / 7 / 0
@up odnośnie kodeiny to nie chodziło mi o dawki terapeutyczne tylko dawki żeby się ugrzać, czyli dla osoby z wyrobioną tolerancją to są duże dawki kody, przetestowałem miks DHC Continus z metylofenidatem i wcale nie czułem się jak zjeb, najpierw metylofenidat a po około 2 godzinach od przyjęcia MPH dorzuciłem DHC i prometazynę. No i też ja nie pytałem czy prometazyna mocno podbija działanie kody, chyba kuleje u Ciebie czytanie ze zrozumieniem, pytałem czy takie miksy jakie opisałem mogą być niebezpieczne. Kreda? co to za wymysł nazywać kodeinę kredą? zresztą czego się spodziewać, wystarczy spojrzeć na ilość Twoich postów na forum. Czytaj ze zrozumieniem %-D
  • 8 / / 0
o moim stażu nie masz pojęcia, jak jestes na metylo i masz noddy i lubisz taki stan to spoko, Za to masz taki staz ze lohoho, obciagaj skurwysynu ;]
  • 21 / 1 / 0
No więc po kilku miesiącach testu zdam raport.

Pierwszy tydzień concerta 18mg, potem przez miesiąc 36mg. Nic. Totalne zero.

Później przerzutka na medikinet 30mg. Wow. Naćpałem się. Serce mocniej puka i takie uczucie niepokoju i ogólnie po prostu męczenie. Potem kapsułka na pół i zgadnijcie co. Fajnie. Od razu mówię, że mam stwierdzone ADHD, więc może u mnie to trochę inaczej działa. Generalnie zaczynam coś czytać i po kilku minutach zauważam, że byłem totalnie wciągnięty, czyli krótko mówiąc w końcu potrafię się na czymś skupić. Poza tym większa asertywność, jestem bardziej nastawiony na dążenie do celu, niż na robienie pierdół. Libido w górę, co mi się uśmiecha zważywszy, że wiadomo co paroxinor robi z ptaszkiem. Tabs retard, więc działa ok 8h. Wieczorem przed nauką połykam, lub wciągam sobie jeszcze rozkruszone 15mg. Pobudzenie i skupienie. Do końca działania nie da rady zasnąć. Pamięc krótkotrwała na plus, co jest zapewne wynikiem tego, że myślę co robię. Biorę to niecałe 3 mc. i na razie jest super!! Do tego biorę właśnie paro 60mg na nerwicę natręctw i 2/3 triticco na sen(także polecam!). Myślę, że do nauki jak najbardziej można brać. Nie wiem jakie tam skutki będą później, ale już lepiej czysty towar z apteki, który ma mniej uboków niż ścierwo z ulicy. Pozdrawiam
  • 69 / 1 / 0
Witam, może się ktoś wypowiedzieć na temat łączenia opio (kodeina) razem z MPH?
  • 23 / 1 / 0
Biorę Concerte 36 mg ale zastanawiam się nad spróbowaniem Medikinetu 40 mg. Ma ktoś porównanie tych dwóch preparatów? Pytam pod kątem leczenia a nie ćpania gwoli ścisłości ;-)
  • 785 / 16 / 0
jest ktos na tyle mily zeby powiedziec jak to dostac?
Zablokowany
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.