ADR też lubi pełne słońce, ale poradzi sobie również na wschodnim czy zachodnim oknie. Ziemia musi byś bardzo lekka, zmieszana z perlitem 3:1. ADR można podlewać częściej niż szałwię. Swoją na początki też trzymałam na wschodnim oknie, na początki się płożyła, ale dała radę i teraz wygląda pięknie.
― Michael Ellner
― Michael Ellner
Czym się kierować przy zakupie gotowych pęczków suszonej szałwii ? Kiedy warto zapłacić więcej, a kiedy z daleka widać że szałwia jest niskiej jakości?
Kiepska jakość? Chyba tylko jak ktoś magazynuje latami w oborze :cheesy: Apiana z USA ma duże liści i nieco ostrzejszy aromat niż ta z Grecji.
Obydwie są super i polecam aby oczyścić pomieszenie ze złej energii :-p
Szałwia jak widać do wyboru do koloru :>
Proszę o edycję posta, wkleiłem zły link. Nigdzie NIE znalazłem opcji edycji . Link to http://imgur.com/a/uWuU4
proszę bardzo. / Rei
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata