ADR też lubi pełne słońce, ale poradzi sobie również na wschodnim czy zachodnim oknie. Ziemia musi byś bardzo lekka, zmieszana z perlitem 3:1. ADR można podlewać częściej niż szałwię. Swoją na początki też trzymałam na wschodnim oknie, na początki się płożyła, ale dała radę i teraz wygląda pięknie.
― Michael Ellner
― Michael Ellner
Czym się kierować przy zakupie gotowych pęczków suszonej szałwii ? Kiedy warto zapłacić więcej, a kiedy z daleka widać że szałwia jest niskiej jakości?
Kiepska jakość? Chyba tylko jak ktoś magazynuje latami w oborze :cheesy: Apiana z USA ma duże liści i nieco ostrzejszy aromat niż ta z Grecji.
Obydwie są super i polecam aby oczyścić pomieszenie ze złej energii :-p
Szałwia jak widać do wyboru do koloru :>
Proszę o edycję posta, wkleiłem zły link. Nigdzie NIE znalazłem opcji edycji . Link to http://imgur.com/a/uWuU4
proszę bardzo. / Rei
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.