Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Dobry neuroleptyk, ale jedynie właśnie do spania. Na początku kładła mnie w dawce 25 mg, a rano był problem z dobudzeniem się i wróceniem do ogarnięgo funkcjonowania, szczególnie kiedy wstawało się o 4 do pracy. U mnie znów sen był bardzo głęboki, a rano nawet budzik miał problem z wybudzeniem mnie. Brana kilka miesięcy szybko podwyższyła tolerkę do 150 mg i przestała w sumie działać nasennie, jedynie zamulała podczas dnia (od 25 mg doszło do 50 mg, które było zastąpione 150 mg retard).
  • 72 / 4 / 0
Ja mam ją doraźnie właśnie do spania, ale nie przepadam za nią i nie biorę jej, bo też mam wrażenie, że nawet budzik na mnie rano nie działa, jestem tak przymulona. Chciałabym znaleźć jakąś alternatywę dla kwetiapiny ale póki co ciężko, pomaga buch przed snem.
  • 5021 / 887 / 0
Ja to już mam widocznie tak przeżarty mózg że zero zmuły po 100mg.
  • 11 / 1 / 0
Też tak miałam przy ciągu stosowania, teraz mam doraźnie na bezsenność i tolerancja spadła do 50mg. Szukam alternatywy, bo wstawanie po tym to koszmar, a bez leków spać nie mogę. Jedyną alternatywą jaka póki co znalazłam to wysiłek fizyczny i mj wieczorem, nie chce już się faszerować chemią a benzo odstawiam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.