Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Ale niekoniecznie trzeba słodzić cukrem. Kilka razy piłem z dodatkiem miodu (oczywiście nie dla słodyczy, a smaku) i soku z cytryny. Smakowało w sumie dobrze, czasami dla zaskoczenia kubków smakowych można taką wypić
Albo ostatnio zalałem zieloną, zaparzoną z torebki miętową. Jak wyżej - smaczny miks, na początku czuć smak mięty, a po chwili pojawia się zielona. Tylko miętową parzyłem krótko, bo inaczej mogłaby przejąć intensywność smaku :p
A jak już tak przy kombinowaniu smaków, to również polecam zieloną z ryżem. Nie piłem oryginalnej , a podprażyłem ryż i sporo go dodałem do kubka i zalałem. Ryż zostaje na dnie, ale przy odcedzaniu listków zamieszałem, co by smak wydobyć. Tutaj też fajnie smakuje, czuć smak 'prażony' :D
Co prawda w tej oryginalnej ryż chyba nie jest długoziarnisty, a raczej inny w ogóle, to i tak smacznie ;-)
PS
Macie jakieś pomysły na dodatki do zielonej? Jakoś tak mnie korci, by wszystko co w rękę jadalnego dorwę, dodać do kubka z listkami :lol:
scalono - 02
@senna mara
Zwykły kuchenny termometr wystarczy ;)
Albo w sklepach internetowych, albo w 'normalnych' z art. gospodarstwa domowego być powinno :)
Choć, odmiennie do Was, nie pijam jej codziennie, muszę mieć na herbatę ochotę a czasami się to zdarza non stop, czasami nie piję i tydzień. Liściasta obowiązkowo, ale zwykle kupuję tanią po kilka złotych i też jest dobra. Faworytem chyba jest ta z Herbapolu, ale nie wszystkim ona smakuje. Znajoma, która pija tylko zielone, mówiła, że jest okropna... Więc to baardzo zależy od gustu.
No i przede wszystkim nie zalewać wrzątkiem! To często błąd, a psuje smak całkowicie. Herbata jest wtedy jakaś taka gorzka i bez pożądanego smaku.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.