Tytoń ma osobny dział → >LINK<
05 marca 2018JakisTam pisze: Również polecam yerbe, ostatnio pijałem Amanda Despalada i w działaniu jest znakomita. Niedługo stestuje Kurupi classica i Colon tradicional. Na lepsze filtrowanie polecam założyć na bombille torebkę od zwykłej herbaty ( oczywiście zawartość wysypać ).
Nie pijam kawy ani energetyków ( te drugie to niezły syf i odradzam innym ), po kawie bywa że czasem się źle czuje.
Pozdrawiam :D
Stwierdzam ta jest najmocniejsza i ma najwięcej mateiny :d druga yerba w kolejnośći jeśli chodzi o moc to sypałem 3/4 kubka tej Taragui Energia supe 1/4 i jest bomba jak tamtej po 3/4
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Pozdrawiam.
08 marca 2018Anon2 pisze: Ktoś tu zapodawał info o miętowej Yerbie smakowej, kupiłem sobie taką na allegro i jest bardzo fajna. Pajarito Saborizada Menta Limon - o dość wyraźnym smaku mięty i cytryny jest dobrą średnio mocną yerbą.
08 marca 2018modest pisze: Rozumiem, że jak pije się yerbę to wypadałoby jeszcze nawadniać się innymi płynami? Tak jak w przypadku picia herbaty? Bo w sumie mi ostatnio zdarza się pić w ciągu dnia tylko yerbę (+ woda w pracy w nocy) i mam trochę suche usta jak kiedyś, kiedy piłem tylko herbatę
PS. po paru łykach yerby, jakieś słodkie soki smakują 2x razy lepiej - polecam :D ;-)
Pozdrawiam.
11 marca 2018pol90 pisze: U mnie chyba yerba mate zadziałała tylko musiałem ją pomieszać z zieloną herbatą i cukrem i dłużej parzyć i pić przez słomkę.
najlepiej pić jeden napar poł godzinki a lepiej i dłużej :d pijemy przez bombile i bierzemy mini mini łyczki tyle dla przykładu jakbyśmy likier sączyli z kieliszka :)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.