Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 483 / 67 / 0
patrykkutkiewicz pisze:
Wolalbym aby bylo 3-FMA lub 5-FMA lub 6-FMA ale nie wiem czy da sie tak podstawic sorry za offtop ale czy ktos mi czy to mozliwe bo takich zwiazkow nie widzialem chemikiem nie jestem z gory dziekuje.
podstawienia, w benzenie: 5- są tożsame z podstawieniem na pozycji 3-,
a 6- z 2-
Zatem 5-fma jest tym samym, co 3-fma, a 6-fma, to 2-fma.
W chemii, umownie stosuje się jak najmniejsze cyfry, dlatego piszemy: np. 1-metylo (wtedy wystarczy powiedzieć np. metylobenzen, domyślamy się, że jak jest jedna grupa -metylo, to będzie na 1-), 2-metylo-, 3-metylo-, 4-metylo-. Więcej podstawień w pierścieniu aromatycznym nie ma, są tylko 4 możliwości, wszystkie 4 mogą być na raz (np. tetrametylo-; 1,2,3,4-tetra-), może być jedna, dwie (di-), albo trzy (tri-) grupy funkcyjne na raz, lub bez grup/podstawień.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 1 / / 0
dlaczego nie moze byc wiecej podstawien w pierscieniu aromatycznym?
  • 236 / 11 / 0
Masz Internet? Widziałeś jak wygląda pierścień aromatyczny? Gdzie chciałbyś wcisnąć więcej podstawień?
  • 283 / 2 / 0
żarł to ktoś?
  • 52 / / 0
ponawiam powyzsze pytanie czy ktos juz to probowal bo nie wiem czy jest sens zamawiac
  • 1676 / 106 / 0
ciekawe skad to zamowicie.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / / 0
albo nikt nie próbował albo ci co probowali nie żyją, a odpowiadajac na powyzszy post zamowic to mozna bez problemu wystarczy poszukac w dziale Spredawcy
  • 107 / 3 / 0
Z tego co wiem, miał to wprowadzić jeden popularny sklep z końcówka .ru.
Oczekują na dostawę od paru ładnych miesięcy, prosty trik marketingowy :)
Substancji szybko nikt nie spróbuje :)
  • 195 / 6 / 0
4-NMA czy 4-MMA prawdziwe 4-MMA wejda pewnie po nowym roku lub przed swietami jak cos ,zwlaszcza ze 4-NMA ma niskie dawkowanie.
  • 1676 / 106 / 0
taa jasne.
Lykajcie dalej bajki.
Nikt tego nie wrzuci do oferty.
Tamten sklep mial to miec od dawna i co ? i nic.

A tak sie zarzekali.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.