Najbardziej nurtujące mnie kwestie, to te, z smsami i zdjęciami/filmikami. Co może grozić osobom, od których ewidentnie w smsach załatwiałem palenie i czy coś może grozić osobom, które na owych zdjęciach/filmikach spożywały nielegalne substancje psychoaktywne?
fuckmylife pisze: Co może grozić osobom, od których ewidentnie w smsach załatwiałem palenie i czy coś może grozić osobom, które na owych zdjęciach/filmikach spożywały nielegalne substancje psychoaktywne?
http://maciejkowalski.natemat.pl/123853 ... -marihuany
Artykuły w związku z moją sprawą, nawet nie miałem pojęcia, że Wolne Konopie sharenęły to na fejsbuku. Moja mina, gdy się o tym dowiedziałem
Konsekwencje mogą być bardzo różne, wszystko zależy od tego, co znajdą u tych osób, a także od tego jakie ciekawostki znajdą na Twoim telefonie.
Natomiast umorzenie postępowania ze względu na niską szkodliwość społeczną jest okazją do wyjścia bez szwanku z całej sytuacji. Ale wtedy kluczową sprawą jest fakt, iż używasz narkotyku jedynie sporadycznie, nie przywiązujesz się do niego i to była jednostkowa sytuacja, w której zostałeś złapany. Natomiast na telefonie widać (z tego, co piszesz), że imprezujesz z mj często, obracasz się w takim towarzystwie i niespecjalnie się z tym kryjesz.
Ogólna idea i wzór tutaj, ale musisz go dopracować: http://idealistka.wolnekonopie.org/2013 ... anii-wzor/
Osobom ze zdjęć, raczej nic specjalnie nie grozi, osobom z smsów jeżeli miały telefon na kartę też nie, ale już jeżeli byłby to abonament, to mogą ich wezwać na świadków.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.